Tøj med økologiske materialer

Se vores tøj med økologiske materialer her på siden og forelsk dig i de smukke styles.

Vaskesymboler

Det er vigtigt at kunne tyde vaskesymbolerne i dit vaskemærke. Ved at kende de forskellige vaskanvisninger, kan du nemlig vaske dit tøj effektivt og undgå unødig slid på materialet. Se de forskellige vaskesymboler og deres betydning.

Sådan vasker du dit tøj

Når du vasker dit tøj, så slider du materialet. I denne guide hjælper vi dig med at vaske dit tøj korrekt, så du forlænger levetiden på det.

Sådan fjerner du pletter

Du kan selv fjerne genstridige pletter fra dit tøj. I denne guide hjælper vi dig med hvordan du fjerner de mest gængse pletter.

Hvad er økologisk tøj

For at et stykke tøj kan kaldes økologisk, skal det fremstilles af økologiske naturmaterialer. Økologiske naturmaterialer kan eksempelvis være bomuld eller uld. For at kunne producere økologiske tekstiler, er der en række krav, som landbruget skal overholde, når det kommer til dyrkningen og fremstillingen. Økologisk tøj fremstilles uden pesticider i dyrkningen. 

Mærker som GOTS (Global Organic Textile Standard) stiller krav til produktionen. GOTS stiller krav til, hvordan materialerne bliver behandlet under farvning og tryk. Derfor er dette mærke også en af de mest dominerende ordninger, der findes indenfor økologisk tøj.

 

Hvorfor købe tøj lavet af økologisk bomuld?

Økologisk bomuld er, som ordet så fint beskriver, bomuld der dyrkes økologisk. Det betyder, at bomulden er dyrket uden brug af skadelige pesticider, sprøjtegift og kunstgødning.