Løbesko & træningssko

Er løbeskoene slidte, eller vil du gerne igang med en mere aktiv livsstil? Så kan du finde løbesko til enhver løbestil fra de mest populære mærker på Bilka.dk. Du ka’ filtrere efter størrelse, mærke eller pris og finde dine næste løbesko.

Sådan tester du, hvilken type løbesko du skal bruge

Er du i tvivl om, hvilken løbestil du har? Så læs med her. Vi har nemlig lavet en lille guide til, hvordan du selv kan teste din løbestil hjemmefra. 

Når du skal aflæse din løbestil, skal du gå frem og tilbage på et fladt underlag. Her er det vigtigt, at du lægger mærke til, hvordan din fod bevæger sig på gulvet, når du foretager dit afsæt. Hvis mere end halvdelen af din svang rammer gulvet, skal du bruge en løbesko med pronation. Rammer mindre end halvdelen af svangen gulvet, skal du bruge en neutral løbesko. I sjældne tilfælde rammer svangen nærmest ikke gulvet, og så skal du bruge en løbesko med subination.

Er det svært at aflæse? Du ka’ bedre aflæse din løbestil, hvis du tager dine sko og strømper af, så du har bare tæer. Du ka’ også få en anden til at aflæse det for dig. Prøv også at dyppe din fod i vand, og se hvor stor en del af svangen, der efterlader et mærke på gulvet, når du bevæger dig rundt.

Hvorfor er det vigtigt at bruge de rigtige løbesko?

Det er utroligt vigtigt at vælge de rigtige løbesko, når du skal være aktiv i naturen eller på løbebåndet. Når du løber, lægger du nemlig tre gange din egen kropsvægt på fødderne, og de bliver altså mere belastet, end når du går. Hvis du har neutrale løbesko, men du skal bruge pronation - eller omvendt - kan det give skader i specielt fødder, ben og ryg. Det er derfor altid en god idé at have de rigtige løbesko til din løbestil.

Find sportstøj til, når du skal være aktiv

Mangler du tøj til den aktive hverdag eller til din sportsgren? Så kan du blive helt klar fra start ved at udforske vores udvalg af sports- og træningstøj.