Økologisk tøj

Vi går op i økologisk tøj og bæredygtighed. Bæredygtigt tøj er med til at passe på jorden og dens resroucer. Se vores økologiske tøj her på siden og forelsk dig med god samvittighed i de smukke styles.

Vaskesymboler

Det er vigtigt at kunne tyde vaskesymbolerne i dit vaskemærke. Ved at kende de forskellige vaskanvisninger, kan du nemlig vaske dit tøj effektivt og undgå unødig slid på materialet. Se de forskellige vaskesymboler og deres betydning.

Sådan vasker du dit tøj

Når du vasker dit tøj, så slider du materialet og miljøet. I denne guide hjælper vi dig med at forlænge levetiden på dit tøj og samtidig passe på vores miljø, hvis du vasker dit tøj korrekt.

Hvad er økologisk tøj

For at et stykke tøj kan kaldes økologisk, skal det fremstilles af økologiske naturmaterialer. Økologiske naturmaterialer kan eksempelvis være bomuld, silke eller uld. For at kunne producere økologiske tekstiler, er der en række krav som landbruget skal overholde, når det kommer til dyrkningen og fremstillingen.

Økologisk tøj fremstilles uden pesticider i dyrkningen. Dog er der ingen krav til behandlingen efter og her skal du som forbruger være opmærksom, hvis du ønsker at shoppe mere klimavenligt. ET-forordningen stiller krav til dyrkningen men hvis du vil stille krav til en miljøvenlig produktion, er der andre mærker du skal holde øje med.

Mærker som GOTS (Global Organic Textile Standard) stiller også krav til en miljøvenlig produktion. GOTS stiller krav til hvordan materialerne bliver behandlet unde farvning og tryk. Derfor er dette mærke også en af de mest dominerende ordninger der findes indenfor økologisk tøj.

 

Hvorfor købe økologisk tøj

Som forbruger går vi mere op i at købe produkter, der er fremstillet på forsvarligvis. Vi går mere op i bæredygtighed og hvordan vi kan undgå at skade miljøet unødvendigt, når vi fremstiller fødevarer, tekstiler og eget andet.

Tekstilproduktionen er en af de helt store syndere, når det kommer til miljøskadelige effekter. Traditionelt set er der brugt mange kemikalier i produktionen af tekstil og der bliver generelt brugt store mængder vand, når vi fremstiller tøj.

 

Ved at købe økologisk tøj undgår du at din hud kommer i kontakt med skadelige farvestoffer og kemikalier. Derudover udleder dyrkningen af økologisk bomuld op til 94% mindre drivhusgas end konventionel dyrkning af bomuld. Køber du økologisk tøj og er du opmærksom på de forskellige økologiske mærkninger, så kan du være med til at skabe en mere bæredygtig fremtid indenfor tekstil.

 

Økologisk tøj og bæredygtighed

I takt med den stigende efterspørgsmål på bæredygtige alternativer, er der flere tekstilproducenter der fokuserer på at producere miljøvenligt tøj. Derudover er der kommet flere mærkningsordninger, der fokuserer på at vise forbrugerne, hvilket tøj der lever op til økologiske standarder, både når det gælder kemi, økologisk dyrkning, samt social og miljømæssig ansvarlighed.