Sådan bliver du fri for ukrudt

Det er skønt at se haven blomstre og gro, det betyder nemlig, at dine planter har det godt. Men når de har det godt, har ukrudtsplanterne det med garanti også godt. De trives nemlig under samme forhold som f.eks. dine blomster.

Når ukrudtet pibler frem i dine blomsterbede, mellem fliserne på terrassen eller under hækken, er sommerhyggen bare ikke den samme. Fjern ukrudtet for din egen - og dine planters skyld

Når du fjerner ukrudtet i haven, bliver du ikke irriteret over at se på det. Samtidig hjælper du dine planter. Får ukrudtet lov til at boltre sig, stjæler det nemlig næringen fra dine planter og kan i værste tilfælde udkonkurrere dem helt.

Det kan være et besværligt arbejde at holde haven fri for ukrudt, men havearbejdet bliver en hel del nemmere, hvis du følger disse tips.

Tricket er at fjerne ukrudtet, mens det stadig er småt

Vil du gøre havearbejdet nemt for dig selv, skal du fjerne ukrudtet, mens det stadig er småt. Ukrudtsplanten er for det første nemmere at fjerne på dette stadie og for det andet, så har ukrudtet heller ikke nået at sætte frø, som kan sprede sig.

En rigtig god idé er derfor at fjerne det løbende og så snart du får øje på det. Gå gerne i gang allerede i det tidlige forår og kom ukrudtet i forkøbet.

Hvordan fjerner du ukrudt?

Når det kommer til ukrudtsbekæmpelse er der mange måder, du kan gribe det an på. Find den løsning, der passer bedst til dig. Du kan f.eks.:

• Anvende en ukrudtsdug til at forebygge ukrudt.
• Forebygge ukrudt ved at dække jorden med enten træflis eller kakaoskaller.
• Luge ukrudt med et hakkejern.
• Bruge en stiv kost til at fjerne ukrudt mellem fliser.
• Anvende en ukrudtsbrænder.
• Bruge et godkendt ukrudtsmiddel, som f.eks. UkrudtsFri fra ECOstyle. UkrudtsFri er baseret på naturlige aktivstoffer og er hurtigt nedbrudt.

Ukrudtsmidler skal anvendes på forsvarlig måde. Læs altid etiketten og oplysninger om produktet før anvendelse.

UkrudtsFri fra ECOstyle kan bruges både mellem fliser og under hækken. Midlet er baseret på naturlige aktivstoffer og er hurtigt nedbrudt. Virker på bare 3 timer.