Krydret oksegryde

4 personer

Til  4 pers.

Ingredienser

800 g okseklump skåret i tern
2 løg i både
3 fed hvidløg finthakket
2 cm frisk ingefær finthakket
1 rød chili finthakket

1/2 tsk. fennikelfrø
1/2 tsk. korianderfrø
2-3 kardemommekapsler
2 stjerneanis
2 stænger kanel
1/2 dl brun farin
1/2 dl soja
1 lille tomatouré
1/2 l bouillon
Olie til stegning
Salt og peber

Råsyltede ingefær

6 cm frisk ingefær i korte julienne strimler
1 spsk. rørsukker
2 spsk. sherry eller cognac

Sådan gør du
Brun kødet af i lidt olie, og læg det til side. Mal fennikel, koriander og kardemomme i en morter. Kardemommeskallerne fjernes. Rist de malede krydderier på en tør pande. Tilsæt løg, hvidløg, ingefær og chili. Steg det let i et par minutter. Tilsæt stjerneanis, kanel, farin, soja, tomatpuré og bouillon.
Kom kødet tilbage i saucen, og lade det simre mør under låg i ca. 3 timer. Tag evt. kødet op, og kog saucen ind inden servering.

Bland sukker og sherry/cognac og marinér ingefæren heri, mens retten simrer.

Servér med kogte ris.

Du kan hjælpe andre kunder, når du fortæller om dine erfaringer og oplevelser med produktet. Vær den første til at skrive en anmeldelse

Vine der passer godt til krydret oksegryde
Château Tanunda Grand Barossa Shiraz
89,50 kr./fl. 109 kr.