Svineskank braiseret i øl med rødbeder og blåbær

2 personer

 Ingredienser
1 stk. svineskank
2 stk. gulerødder
2 stk. porrer
2 stk. skalotteløg
4 fed hvidløg
½ bdt. frisk timian
2-3 blade salvie
1 stk. citron
2 stk. laurbærblade
10 stk. hele
peberkorn
5 stk. rødbeder
50 g smør
2 spsk. olivenolie
100 g groft salt
100 g blåbær
½ l hønsebouillion
1 stk. Ale Nr. 16 (øl)

Sauce:
50 g smør
Saft fra en ½ citron
Salt og peber

Tilberedning
Skanken brunes hårdt på pande eller i ovn ved 220° C indtil fedtet karamelliserer. Herefter placeres skanken i et ildfast fad eller en støbejernsgryde. Læg grofthakkede gulerødder, porrer, skalotteløg, hvidløg, timian og salvie henover og kom herefter hønsebouillion, Ale Nr. 16, laurbærblade og peberkorn på.

Det er vigtigt at der er nok væde til næsten at dække skanken. Er der for lidt væde tilsættes vand. Skanken skal braisere i 3 ½ time ved 190° C.

Imens skanken er i ovnen saltbages rødbederne. Gem lidt rødbede til pynt (skær nogle tynde skiver og opbevar dem i koldt vand). Rødbederne skylles med skræl på og lægges i et ildfast fad og dækkes herefter med salt. Brug et så lille ildfast fad som muligt, så der ikke skal bruges for meget salt. Rødbederne sættes herefter ind i ovnen til skanken og bages med i 1½ time ved de 190° C.

Efter saltbagningen køler rødbederne lidt af, deles i 4 og skrællen tages af med en urtekniv. Mariner rødbederne i en god olivenolie, salt og peber og lidt frisk hakket timian og bland de friske blåbær sammen med de stadig lune rødbeder.

Skanken tages op af braiseringen, hvorefter bouillionen sies fra i en gryde. Bouillionen koges ned til det halve og piskes op med 50 g smør. Tilsæt saft fra en halv citron og smag til med salt og peber.

Anret skanken ovenpå rødbederne, hæld saucen ud over skanken, drys med plukket timian og riv skallen fra en citron udover. Retten kan serveres med en grov kartoffelmos og en grøn salat.

Du kan hjælpe andre kunder, når du fortæller om dine erfaringer og oplevelser med produktet. Vær den første til at skrive en anmeldelse

Vine der passer godt til svineskank braiseret i øl med rødbeder og blåbær
Louis Bernard Côtes du Rhône Økologisk
59 kr./fl. 64,67 kr.