Phoenix Plamen

Lær mere om den mest populære have-palme

Palmetræer vokser i de tropiske og subtropiske områder i verden. De kræver moderate temperaturer med varme somre og milde vintre. Dens udvikling påvirkes ved temperaturer omkring 0 grader, og planten kan dø, hvis temperaturen kommer under 10 minusgrader.

Fønix palmen, Phoenix Canariensis, er en af de mest populære palmearter i haver, hvilket skyldes deres æstetiske skønhed og lette tilpasningsevne til forskellige miljøer. Den er også relativ modstandsdygtig overfor kulde og er tolerant overfor jord med højt saltindhold.

Phoenix canariensis tilhører familien Arecaceae, slægten Phoenix. Det er en langtidslevende art, der kan blive over 200 år gammel. Det kan nå højder på over 30 meter, med en stamme på 1 meter i diameter.

Palmens blomster er hvide, dens frugter er orange-gullige, og dens blade er finnede af en intens lysegrøn farve.

 

Phoenix palmens historie

Phoenix canariensis L., er en palmeart der vokser på De Kanariske Øer i Spanien.

Vi får vores Phoenix palmer fra omhyggeligt udvalgte frø, der kommer fra originale palmer i Valencia. De dyrkes i frøbede, og selve dyrkningen tager et års tid, indtil radiklen kommer frem og spirer. Men palmens rodsystem kræver mindst to år i et varmt klima for at opnå sin fulde udvikling.
Efter af have stået i et til to år i et frøbed, så plantes den i en potte. Pottens størrelse skal være i overensstemmelse med den ønskede størrelse af planten. For eksempel kan en 50 cm. høj Phoenix palme dyrkes i en 1,5 liters potte. Dette tager cirka et års tid fra plantetidspunktet, hvis klimaforholdene er gunstige.

Lave temperaturer om vinteren kan forsinke udviklingen i op til to år og kan endda dræbe planten. Den unge plante er meget følsom over for kulde (5 minusgrader) og kræver varme klimaer med milde vintre eller indendørs dyrkning.

Sådan bør du håndtere din Phønix palme

Du ka’ plante palmen i sit naturlige habitat – direkte i jorden. I kolde områder, som i Danmark bør den dyrkes i potter, krukker eller beholdere, som du ka’ flytte rundt på. Dermed kan palmen stå udendørs om sommeren, og du ka’ flytte den indendørs eller i et drivhus om vinteren for at beskytte palmen.

Phønix palmen er en temmelig rustik og tørkebestandig palme. Den har ingen særlige krav til jordtype, selvom den foretrækker afbalanceret og veldrænet jord. Den er tolerant over for jord med højt saltindhold.
Phoenix palmen skal vandes regelmæssigt, men undgå at overvande den, da det kan medføre at rodnettet rådner, og derved risikerer palmen at dø. Den kræver selvfølgelig masser af lys.

De nye blade på palmetræet kommer fra palmens midte og vokser udad. Når de vokser ud fra kroppen, bliver de nye blade transformeret til voksenblade, modne og gamle. Lidt efter lidt tørrer de ud, og når de ældste og yderste blade bliver helt tørre, bør de klippes af.

Du ka' møde vores leverandør, Viverpal

I 70'erne var der i Valencia kun to eller tre planteskoler, der var leverandører af prydplanter til hele Europa. På det tidspunkt øgedes efterspørgslen fra europæiske markeder. Hr. José Albert Ballester startede forretningen med Phoenix Canariensis og diversificerede senere sit sortiment af produkter.

Viverpals hovedaktivitet er produktion og salg af middelhavsplanter, hvor Nerie, palmer og oliventræer skiller sig ud i forskellige formater. Hos Viverpal er de engageret i innovation, så hvert år tilføjes nye produktlinjer til sortimentet.