Læs om krysantemum og find tips og tricks til pasning og plejning

Du ka' forlænge sommeren med de smukke krysantemum, da det er en formidabel sensommerplante, der også blomstrer i efteråret. Det er en meget populær plante, der er ideel til krukker, og til at blande med andre blomster og planter. Du ka' fx plante den sammen med høstlyng, pyntekål og prydgræs. Du får både en smuk og frodig krukke, samtidig holder den længe, da de alle kan modstå køligere temperaturer. Placere krukken ved indgangspartiet og byd efteråret velkommen.

Når du sætter krysantemum sammen med andre efterårsplanter, så kan du med fordel kombinere forskellige størrelser og farver. Hvis du gerne vil have et mere roligt udtryk, så kan du enten sætte den sammen med farver, der går tone i tone med farven på din krysantemum. Ellers kan du vælge samme type blomst i forskellige farver.

Du finder krysantemum i alverdens farver og farvekombinationer, hvorfor du med garanti kan finde en smuk blomsterfarve, der falder i din smag. Der udvikles desuden hele tiden nye intense farver og kombinationer, så farvepaletten blot bliver større og større.

De kommer med blomster i forskellige størrelser, da du både kan finde små og store samt fyldte og enkeltblomstrende. Krysantemum med knopper, hvor farven kan anes, vil blomstre i op til 4 uger. I perioden fra august og til oktober, kan du finde blomstrende krysantemum. Det er først når frosten sætter ind, blomstringsperioden slutter.

Sådan bør du passe og pleje dine krysantemum

Krysantemum blomstrer længe, særligt hvis du kniber de visne blomster af.
Du ka' jævnligt tjekke til dine krysantemum, for at knibe blomster af. I og med der kommer rigtig mange blomster, er der naturligvis og mange der afblomstrer.

Du ka' placere dine krysantemum, hvor som helst, men de trives allerbedst på en lys eller halvskygget placering. Du bør ikke stille dem i direkte sol.

Du skal vande krysantemum jævnligt, men du kan sagtens lade den tørre let ud mellem hver vanding. I foråret regner det ofte meget i Danmark, hvorfor den kan den risikere at drukne. Det er derfor vigtigt, at du sikre dig, at der er et godt dræn i krukken, så planten kan komme af med det overskydende vand. Selvom det regner, så skal du alligevel huske at vande, for du ka' risikere, at regnen kun gør bladene våde, og når ned til jorden i krukken.

Vi anbefaler, at du lader planten blive i plastikpotten, som du køber den i. Stil planten i plastikpotten ned i krukken, som du vil anvende. Du ka' med fordel bruge en lys krukke, da en sort krukke bliver opvarmet af solen. En anden fortaler, for ikke at plante om er, at den blomstrer med fuld kraft, da det er det den er drevet frem til. Hvis du planter om i nyt jord, så kan du risikere, at den ikke blomstrer ligeså kraftigt.

Du skal ikke bekymre dig om at gøde dine krysantemum, da vi fraråder, at den gødes i blomstringsperioden. Det er heller ikke nødvendigt at beskære den.

Krysantemum kan overvintre, hvis de tildækkes. Du ka' forberede dine krysantemum til vinteren, ved at tage den ud af potten, når den har afblomstret. Vi fraråder, at du skærer den tilbage, da det vil gøre den mere sårbar. Plant den et sted i haven, hvor der er porøs og veldrænet jord, som holder sig nogenlunde tør om vinteren. Det kunne fx være under en større prydbusk. Når du har plantet den, så kan du dække den til med granris.