Inspiration til påsken

Claus Dalby giver tips og tricks

Farverig påske

I Bilkas Havecentre er der hver weekend et stort udvalg af afskæringsblomster i bundter, som man selv kan sammensætte efter fri fantasi. Og her i påsken skal der blomster på bordet.

Gul er påskens farve, men jeg synes, at det er spændende også at arbejde med andre farver. For eksempel som nedenfor, hvor jeg udover gule trommestikker har anvendt lilla klematis og pink franske anemoner og desuden tulipaner.
Som vaser har jeg brugt grønne flasker købt gennem årene på loppemarkeder. Sådanne flasker er jeg altid liebhaver til, hvis jeg falder over dem til en rimelig pris.

Det siger sig selv, at dette princip med flasker eller andre enkeltstående vaser også kan bruges til andre festlige lejligheder, for eksempel konfirmation eller bryllup.

Gul er cool

Det er sikkert og vist, at gul er påskens og forårets farve, men jeg synes, at det er en skøn farve på alle andre årstider.

Nogle siger, at gul er falskhedens farve. Vås … siger jeg bare. Gul er sol og varme, gul lyser op i haven, og gul er rigtig smuk sammen med for eksempel hvid og blå.

Jeg holder især af den kolde, nærmest citrongule tone som for eksempel hos dahliaerne her. De er en del af mit sortiment.

Det er som om, den gule er ved at komme ind i varmen … Eller sagt med andre ord: Gul er cool!