Claus Dalby giver inspiration til lækre retter

Salat med lækre grøntsager

Grøntsagsglæde

Jeg er vild med grøntsager og nyder at bruge dem i køkkenet. Jeg har ikke tidligere dyrket grøntsager i haven, men i år vil jeg dyrke grøntsager i krukker, og så er det jo heldigt, at Bilkas Havecentre har et stort udvalg af havefrø, blandt andet gulerødder i forskellige farver, der er ligeså nemme at dyrke som de almindelige orange gulerødder.

Her kommer en opskrift fra min grønne kogebog: Slank. Plantemad fra mit grønne køkken.

Salat med quinoa og gulerødder

  • 250 g sort quinoa (giver cirka 500 g kogt quinoa)
  • 350 g gulerødder, evt. i forskellige farver

  • 150 g frosne edamamebønner

  • fennikelfrø

  • dild

Dressing

  • 4 spsk jomfru olivenolie
  • 1 spsk citronsaft

  • 1 tsk sennep

  • 1 tsk rørsukker

  • salt og friskkværnet peber

    • Kog quinoaen i cirka 15 minutter og afkøl den i en skål.

    • Skær gulerødderne igennem på langs og pensl dem med lidt olie.

    • Drys gulerødderne med fennikelfrø.

    • Bag gulerødderne i 10-15 minutter ved 200 grader til de er møre, men stadig har noget bid.

    • Afkøl gulerødderne og skær dem i mindre stykker.

    • Hæld kogende vand over edamamebønnerne, lad dem stå et par minutter og hæld vandet fra.

    • Bland quinoa, gulerødder og edamamebønner i skålen.

    • Kom ingredienserne til dressingen i en beholder med låg og ryst dem godt sammen.

    • Bland dressingen med ingredienserne i skålen.

    • Anret med dild som vist.