Indret haven med Rozanne

Giv haven et frisk pift med violetblå blomster

En sikker vinder! Det kan man roligt kalde den smukke storkenæb, Geranium, 'Rozanne'. I 2013 blev den nemlig kåret som århundredes plante på Chelsea Flower Show i London. Og det er ikke mange planter, der tildeles en hæder som denne. Det er fuldt fortjent …

Storkenæb er en kendt og elsket staude, som man finder i stort set alle haver, og der findes så utroligt mange arter og sorter. Fra helt lave til ret høje; op mod en meter. Med en højde på omkring 50 cm er 'Rozanne' nem at indpasse de fleste steder. Dog er det vigtigt at give den en solrig plads.

Det fantastiske ved 'Rozanne' er ikke alene de store violetblå blomster, på størrelse med gammeldags femkroner, men også den utrolige lange blomstringstid fra omkring midsommer til frostens komme. Det er der ikke mange andre stauder, der kan prale af.

I min egen have har jeg igennem mange år dyrket 'Rozanne' i krukker, og den kommer troligt igen år efter år. Hvert forår planter vi den om i frisk muld med langtidsvirkende gødning. Det er en behandling, den holder meget af, og den kvitterer med en overdådig blomstring.

Jeg vil give 'Rozanne' min allervarmeste anbefaling.