Sådan vælger du de rigtige altankasser og potter

Pynt haven eller altanen

Foråret er for alvor over os, og det er tid til at gå i haven igen. Smukke blomster og spændende planter skal ud på terrassen eller altanen og gøre udemiljøet til et dejligt sted at være sommeren over. Men først skal alt det nødvendige anskaffes. Blomster, planter, plantefrø, redskaber og ikke mindst potter og altankasser skal med hjem.
Men hvordan vælger du det bedste til dit behov? Forhåbentligt kan denne guide hjælpe til at træffe det rette valg til lige netop dit udemiljø.

 

Forspiring i altankasser og potter

Green basics serien er det helt rette valg, hvis du ønsker at dyrke dine egne afgrøder. Serien indeholder en lang række varianter, som alle er lavet for at gøre forspiring så nemt som muligt. Growpots og dertilhørende underskåle er helt essentielle i denne serie. Potterne findes i mange størrelser, så der er en potte til enhver grøntsag. Så lige meget om du ønsker at dyrke dine egne grøntsager, frugter eller urter, vil Green basics Growpot med underskål altid være det rigtige valg.

Hvis du ønsker at dyrke dine egne kartofler eller tomater, er der også potter specielt til dette formål. Tomatpotten er lavet med et indbygget stativ, som planten kan støtte sig op af. Stativet er lavet i flere niveauer, som kan tages af og sættes på afhængigt af plantens størrelse. Kartoffelpotten indeholder en indre potte og en ydre potte, hvilket gør det nemt at følge med i udviklingen af kartoflerne og til sidst at høste dem. Man løfter blot den indre potte ud af den ydre for at have frit udsyn til kartoflerne.

Altankasser på altanen

På altanen kan man ofte være udfordret på pladsen. Derfor er det vigtigt at vælge nogle optimale løsninger til altanen, der ikke kræver den helt store plads. Altankasser er et oplagt valg til dette. Du får mulighed for at fjerne planterne fra gulvpladsen og få dem op i højden. Green basics easy hangers er en god mulighed for dette, og samtidig er den utrolig nem at montere. Den hænges blot på gelænderet, og så er du klar. Skab et sammenspil mellem de to størrelser og variér blomsterne i altankassen for et spændende udtryk. Derudover vil Green basics flowerbridge også være en god mulighed. Denne altankasse kan nydes fra begge sider af gelænderet, så dine naboer eller forbigående også kan nyde synet af altankassen.

 

Potter på terrassen

På terrassen er der mange muligheder. Pladsen er oftest bedre, og derfor er der ikke så mange begrænsninger. Store potter og krukker vil pryde din terrasse og skabe et flot grønt udemiljø. Loft urban skjuler findes i mange størrelser og helt op til 50 cm og er en oplagt mulighed for at plante større planter og blomster på din terrasse. Rulleplader er også en god ide. Store krukker og planter flyttes nemt rundt på en rulleplade og giver dig mulighed for at variere udtrykket på din terrasse.

Bambus-serien fra Fernando

Bambus serien fra Good(s)Factory er lavet af bæredygtigt materiale, så du ka’ omgive dig med smukke bæredygtige skjulere, som passer til interiør lavet i naturmaterialer. Bambus serien er lavet af bæredygtigt materiale i form af en blanding af forskellige naturfibre. Serien findes i tre forskellige farver, sand, grå og hvid, og disse farver skabes også på naturlig vis. Farverne bliver lavet ved brug af fibre fra bambus og andre naturlige fibre såsom strå og avner. Dette giver serien et naturligt udseende og gør skjulerne milde i deres udtryk.

Serien består af skjulere i seks forskellige størrelser, en høj bowle, en flad bowle, en hængeampel, en altankasse og et sæt med seks små skjulere i en bakke. Alle produkterne kan bruges både inden- og udendørs og er frostsikret ned til -20 grader, så de kan stå ude stort set hele året.
Skjulerne findes i størrelserne 14 cm, 16 cm, 18 cm, 25 cm, 30 cm og 35 cm, så der er en skjuler til de fleste behov. Der er en lille prop i bunden, som kan tages op, hvis man ønsker at anvende skjuleren udendørs. På den måde kan det overskydende vand løbe ud af skjuleren. Vil man bruge skjuleren indendørs, lader man proppen sidde i, så der ikke er behov for en underskål. Bowlerne er perfekte til en flot borddekoration både inden- og udendørs og kan kombineres med andre mindre planter.

Sættet med seks skjulere i en bakke kan både anvendes som en lille urtehave med små krydderurter i hver potte, men er også velegnet til forspiring. Bakken kan anvendes som samlebakke for de små skjulere, så de er samlede og nemme at flytte, men skjulerne og bakken kan også anvendes hver for sig, da der ikke er huller i bunden af skjulerne. Hængeamplen og altankassen findes i én størrelse.