Det skal du vide om kalk i din græsplæne

Hvorfor skal græsset have kalk?

Mange haveejere giver græsplænen kalk hvert eneste år. Men hvorfor er det lige, at græsplænen skal have kalk - når den også får plænegødning? Og er der forskel på kalk til græsplænen?

Det gør kalk for din græsplæne

Lad os slå det fast med det samme: plænegødning og kalk er ikke det samme. Gødning giver næring til græsset, så det kan vokse sig flot grønt, tæt og slidstærkt. Kalken sikrer, at græsset bedre kan optage næringen fra jorden. Græsset har altså sværere ved at få den næring, som det har behov for, hvis ikke der er kalk nok i jorden.

 

Gør sur jord glad igen

Græsplænen har det bedst i en neutral jord. Hvis jorden er sur, skal du give græsplænen kalk. Du ka’ teste, om din jord er sur med en pH-test.

 

Sådan vælger du kalk til din græsplæne

Kalk er ikke bare kalk. Vælg den type af kalk, som passer bedst til dig og din have: Traditionel kalk til græsplænen er hvidt og kommer fra store kalkbrud. Kalken spredes typisk ud i foråret eller evt. efteråret, og du vil opleve, at der er hvidt kalk på både tøj og hænder, og at græsplænen er mere hvid end grøn. Kalken opløses i regnvejr, uanset om jorden har behov for kalk eller ej.

AQUA-KALK TIL GRÆSSET

AQUA-Kalk er et helt nyt produkt fra ECOstyle. Det er kalk fra blødgøringsprocessen af drikkevand hos vandværker og er altså en “genbrugskalk”. Den smitter ikke af på hænderne og har en naturlig jordbrun farve, som ikke er synlig i græsplænen. Med AQUA-Kalk er du desuden fri for at teste jordens pH-værdi, da AQUA-Kalk kun tilfører den mængde kalk, som jorden har behov for. Du ka’ bruge AQUA-kalk året rundt.

5 hurtige fordele ved at bruge AQUA-Kalk:

  1. Kalken er 100% støvfri og smitter derfor ikke af på hænder, tøj og alle mulige andre steder
     
  2. Kalken har en naturlig jordbrun farve, der ikke kan ses i græsplænen, blomsterbedet eller køkkenhaven.
     
  3. Kalken opløses KUN hvis jorden har en pH-værdi under 7, hvorfor du ikke kan overdosere.

  4. Kalken er tilført gavnlige mikroorganismer, der giver en mere frugtbar jord og styrker græssets og planternes rødder.

  5. Kalken er naturlig og kommer fra vores drikkevand. “Det er et overskudsprodukt fra blødgøringsprocessen af drikkevand hos vandværker. Ved at bruge den overskydende kalk til at forbedre jorden i haven, hjælper vi vandværkerne af med kalken og vi undgår udgravning af kalk i kalkbrud”, forklarer Anders Lemmergaard, fra ECOstyle.