Rådgivning til at vælge den rette plæneklipper fra AL-KO Ginge A/S

Nu er det forår, og de fleste græsplæner har brug for fornyelse

Halvkvalt og gispende efter frisk luft. Sådan henligger den typiske græsplæne i villahaven, og det på trods af omhyggelig pleje med rigelig gødning og hyppig brug af plæneklipper. Alligevel samler vissent græs, ukrudt og mos sig i bunden af enhver plæne, og hvis ikke det bliver fjernet jævnligt, vil der hurtigt danne sig et lag så tæt, at det lukker det meste lys og luft ude, som også for græs er en livsbetingelse. Resultatet lader sig ikke skjule - plænen trives dårligt og visner over større eller mindre områder.

Løsningen er simpel og heldigvis lige ved hånden. Med den kombinerede plænelufter og vertikalskærer AL-KO CombiCare 38 E Comfort med elmotor eller den benzindrevne AL-KO CombiCare 38 P Comfort sikrer man uden det store arbejde, at lys, luft, vand og næringsstoffer igen kan trænge dybt ned i jorden. At genskabe de optimale betingelser for plænens trivsel lader sig gøre, blot man et par gange i løbet af sommeren kører plænen over med plænelufteren, der fjerner vissent græs, kløver og mos. Forår og efterår benytter man i stedet vertikalskæreren, der skærer ned til græsrødderne og derved giver ny luft til græsbunden.

Hvornår bør man slå græsset for første gang, og hvilken plæneklipper skal man vælge?
Det store spørgsmål hvert eneste år er; Hvornår skal man klippe græsset første gang? En god tommelfingerregel er, at græsset skal være begyndt at gro, det skal være 6-8 cm. højt, og jordtemperaturen skal være på ca. 7-8 grader. Det må ikke klippes længere ned end fire centimeter, for så svækkes græssets rodnet, hvilket kan give gule pletter og bedre vilkår for mos og ukrudt.

Græsset kan jo ikke slås uden en plæneklipper, men hvilken plæneklipper skal man vælge? For at hjælpe dig med at vælge den rigtige model kan vi stille dig følgende spørgsmål:

Hvor længe vil du slå græs?
Afhængigt af arealet skal du vælge en mindre eller større maskine. Klippebredden er nemlig afgørende for tidsforbruget. Generelt gælder følgende: Jo større klippebredde, desto hurtigere er du færdig med at slå plænen. Med en robotplæneklipper skal du blot læne dig tilbage og slappe af.

Foretrækker du bioklip eller sideudkast?
AL-KO benzinplæneklippere er mestre indenfor deres fag – også når det gælder bioklip og sideudkast. Mange modeller kan nemlig i en håndevending omstilles ved montering af bioprop eller sideudkast uden brug af værktøj. Se i den forbindelse altid efter funktionerne 3in1 eller 4in1.

Hvordan er din have indrettet?
Plæneeksperter skelner mellem 3 havestørrelser:

Lille have op til 400 m2: I dette tilfælde anbefales en hånddrevet cylinderklipper, en let og handy plæneklipper med elmotor eller en batteridrevet plæneklipper.

Mellemstor have op til 1.000 m2: Har din have en stor græsplæne, men også lette stigninger? Så anbefaler vi en bredere selvkørende maskine, som gør græsslåningen behagelig og mindre anstrengende, eller en robotplæneklipper.

Stor have fra ca. 1.000 m2: Har du en stor græsplæne, mange bede, træer og buske i haven? Har du skråninger og lejlighedsvis højt græs? Så er en selvkørende plæneklipper med variabel hastighed, en havetraktor eller en robotplæneklipper nok det helt rigtige for dig.

Er din have lille eller stor?
Håndskubberbenzin-batteri- eller eldrevet, snoretræk eller elektrisk instart, stor eller lille? AL-KOs plæneklippere findes i mange varianter og giver dig fornøjelsen tilbage ved græsslåning.

Med AL-KOs brede program af plæneklippere, der strækker sig fra de hånddrevne cylinderklippere som f.eks. AL-KO SoftTouch 38 HM Comfort eller Gudenaa GU 400, og videre til de enkle elektriske plæneklippere som AL-KO Classic 3.82 SE med klippebredder på 32 cm er det let at vælge en plæneklipper til den lille have.

Vil man slippe helt for forlængerledningen er det praktisk at vælge en batteridrevet plæneklipper som f.eks. Easy Flex 34.8 Li, der leveres med to 20 V Li-Ion batterier. Havearbejdet kommer let fra hånden takket være det 350 g lette batteri. Når man vælger denne model, kan batteriet også bruges til et bredt sortiment af håndholdte maskiner i Easy Flex serien.

Har man en større have bør valget falde på én af AL-KOs benzinklippere eller en AL-KO robotplæneklipper.

Her kan vi anbefale AL-KO Highline 51.5 SP-A, som blev kåret som Bedst-i-Test i Forbrugerrådet TÆNK både i 2016 og 2018. Denne model kan beskrives med få ord: 4-i-1 funktion, central højdeindstilling, let kørende XXL-hjul og stor 70 liter opsamler. Det ekstra høje stålskjold og den ekstra store udkasterkanal giver markant højere luftgennemstrømning inden i plæneklipperen. Ekstra høj, ekstra stor – det er kernen i MaxAirflow teknologi, som er ”stjernen” i denne smarte serie. Græsafklippet føres i en høj bue ind i den 70 liter store opsamler og pakkes bagfra. Dette betyder, at opsamleren derfor ikke skal tømmes så ofte.

Når du tilbringer din fritid i haven, er det skønt at slippe for larmende plæneklippere. Derfor kan man skifte plæneklipperen ud med en støjsvag robotplæneklipper. Udvalget er stort, så hvad skal man vælge? Vi foreslår for eksempel Robolinho® robotplæneklippere, som er er udviklet i Tyskland og fremstillet på AL-KO’s fabrik i Østrig.

Enhver haveentusiast ved at havearbejde kan være en kilde af glæde og motion med masser af frisk luft. Men lugning og græsslåning kan også blive en udfordring. Her kan AL-KO robotplæneklipper Robolinho® 500 E overtage jobbet, så plæneklipningen ikke bliver en byrde. Robolinho® 500 E er kåret som Bedst-i-Test 2019 af Forbrugerrådet TÆNK. Robolinho® 500 E er let at betjene, klarer smalle passager på kun 60 cm. og kører automatisk tilbage til ladestationen, når batteriet er ved at være fladt. De vendbare knive med bioklipsystem sikrer en perfekt klipning og sørger for naturlig gødning, idet det afklippede græs bioklippes under klippeskjoldet, før det blæses tilbage i plænen. Robolinho® robotplæneklipperen klipper plænen fuldautomatisk og sikkert – og udmærker sig samtidig med et dynamiske design og lydsvag drift. For en perfekt klippet græsplæne og det bedste resultat.

 

Mød vores leverandør; AL-KO Ginge A/S
AL-KO Ginge A/S er et gammelt firma, som blev stiftet tilbage i 1917 under navnet Holger Nielsen & Co. Et af de første produkter var brandsprøjter under varemærket ”Ginge”. I 1930 blev Ginge Fabriker A/S stiftet, og produktionen af Ginge barberblade og cylinderklippere blev påbegyndt. Virksomheden flyttede til Brønderslev omkring 1972. I 1995 blev Ginge købt af det tyske selskab AL-KO Kober AG, og produktionen af bl.a. Ginge plæneklippere fortsatte frem til 1997, hvor produktionen af rotorklippere blev flyttet til AL-KOs fabrik i Østrig. I 2005 blev den sidste håndklipper produceret på fabrikken i Brønderslev, og AL-KO Ginge A/S er i dag et rent salgsselskab stadig med base i Brønderslev.

 

AL-KO GARDENTECH
Med base i Kötz i Tyskland udvikler AL-KO’s team af ingeniører, designere og teknikere banebrydende havemaskiner med udgangspunkt i de bedste materialer, raffineret teknik, perfekt ergonomi og en sikker fornemmelse for former og detaljer. Som resultat tilbyder virksomheden et komplet udvalg af plæne-, have- og vandteknik af høj kvalitet til hus- og haveejere over hele verden. Uanset om det drejer sig om robotplæneklippere, batteriserier, produkter til plænepleje, pasning af træer, hække og buske, haveredskaber, jordbearbejdning, snerydning, vandingssystemer eller generatorer.

AL‑KO Kober GROUP blev oprindelig grundlagt som familievirksomhed i 1931, men har siden august 2018 været en del af den internationale PRIMEPULSE gruppe - et omfattende netværk af ca. 60 selskaber over hele verden.