Bilka GardenClub præsenterer den australske silkeblomst

Læs mere om den flotte silkeblomst

Den australske silkeblomst har det videnskabelige navn; Eremophila Nivea og er i Scrophulariaceae familien. I daglig tale kaldes den emu busk eller australsk silkeblomst, da planten stammer fra det vestlige Australien og har silkeagtige grene.

Den australske silkeplante er kendt for sine hvide-sølvgrå grene, som er helt fløjlsbløde, hvilket man også kan fornemme på billederne. Den har smukke blå-lilla blomster, som både kan blomstre i foråret, sommer- og vinterperioden.

Planten giver smukke kontraster i haven, da den bryder de grønne farver og giver et større farvespil i havebilledet. Planten kan blive 1,5 meter høj og bred, så den kan udvikle sig til en stor og smuk busk, som vil fylde godt i haven.

Planten er særligt velegnet til at blive plantet i potter, da du derved kan flytte planten indendørs eller i et drivhus i vinterperioden, hvor temperaturen kan komme under 7 minusgrader – planten kan nemlig tåle ned til 7 minusgrader.

Når temperaturen holder sig over de 7 minusgrader, kan man flytte planten udendørs, så den kan få så meget sol, som overhovedet muligt – den foretrækker nemlig fuld sol og en drænet jord.