Få hjælp til at vælge den rigtige swimmingpool

Bliv klogere på de forskellige typer af pools i guiden herunder

For mange bliver en pool i haven anset for at være en alt for dyr luksus, men at anlægge en pool behøver ikke at slå bunden ud af budgettet. Der findes forskellige typer af pools og forskellige prisklasser. Vi vil her guide dig til, hvilken pool du skal vælge.
 

Når du skal vælge en pool, skal du overveje følgende ting:

  • Hvor dybt må bassinet være, for at dine børn kan stå på bunden?
  • Skal havebassinet kunne holde i flere sæsoner?
  • Hvor dyr må poolen være?
  • Hvor mange skal bade i poolen ad gangen?

 

Typer af pools

De mest almindelige pools til haven er børnepools, oppustelige pools og stålvægspools. Det er en god idé at overveje hvor længe, du vil have din pool, fordi de forskellige typer af pools har forskellig holdbarhed. Priserne følger også holdbarheden.

Børnepools

Den billigste løsning er naturligvis et badebassin til børn. Holdbarheden er 1 til 3 sæsoner afhængigt af, hvor ofte det bliver brugt, og hvor godt det bliver passet på. Disse pools kan være det rigtige valg, hvis du har små børn eller ønsker en model, du nemt kan skifte ud, når børnene bliver for store. Badebassiner kan ikke tåle at stå ude året rundt, og de kræver derfor, at du pakker dem ned og opbevarer dem korrekt henover vinteren.

Fast set pools

Hvis man skal gå en klasse op, kan du kigge på de populære fast set pools. Disse oppustelige plastbassiner findes til fordelagtige priser og er hurtige at sætte op. Det er pools med en oppustelig kant og findes i størrelserne fra 3,0 til 4,5 meter i diameter og med dybder på fra 76 til 91 cm. Holdbarheden for denne type pool er omkring 1 til 3 år - igen afhængigt af brugen i og omkring poolen. Ligesom børnepools kan fast set pools tage skade af vintervejret og bør derfor blive pakket ned og opbevaret et tørt sted.

Stålvægspools

Ønsker du derimod en mere robust pool, der kan holde i mange år, og som ikke skal afmonteres over vinteren, skal du vælge en af vores stålvægspools. De har en holdbarhed på mellem 10 til 15 år. Denne type pool findes i 3,5 til 5,5 meter i diameter med dybder mellem 0,90 til 1,20 meter. Stålvægspools bliver foret med en vinylliner, som passer til poolens størrelse. Vinylens holdbarhed er mere end 15 år og kan uden større besvær renoveres, hvis det bliver nødvendigt. Stålvægspools oplever en stigende interesse, fordi de generelt er billigere end beton pools, og det er en mindre permanent løsning.

Størrelsen på poolen

Afhængigt at hvor mange der skal bade i poolen ad gangen, og alderen på disse børn, skal du finde en pool, der er passende i størrelsen. Til små børn op til 6-7 år anbefales et soppebassin op til 1.000 liter. Er børnene ældre og op til  13-14 år, vil en større pool være bedste garant for sommersjov. Her anbefaler vi at du lader dit barns højde afgøre, hvilken størrelse og dybde du skal vælge. Bilka har flere forskellige størrelser, fra 3.600 til 25.000 liter, med dybder fra 76 cm til 120 m (målt fra poolens overkant. Vandspejlet vil typisk ligge 15 cm under poolens overkant).


Dybden i poolen

Det er vigtigt at tage hensyn til dybden i bassinet, fordi det har betydning for børnenes muligheder for at lege i vandet. Vandet må ikke være for dybt. Børn skal gerne kunne tage afsæt på bunden af poolen, og de skal gerne kunne bunde i tilfælde af, at de mister orienteringen i vandet.

Modsat skal vandet heller ikke være for lavt, fordi så risikerer du, at dine børn begynder at kede sig, fordi de ikke kan udfolde sig nok. Hvis poolen skal bevare sin popularitet i flere år, er det en god idé at måle børnene fra jorden og op til hagen, når de står på tæer og vipper hovedet bagud. Så har du et fingerpeg om,  hvor dybt vandet skal være. Er du i tvivl, så køb den lidt større model, for børn vokser som bekendt hurtigt!

Det anbefales altid at dine børn lære at svømme. Kan de ikke svømme, bør de altid udstyres med f.eks. svømmevinger eller lignende, når de opholder sig i poolen. Hold altid opsyn med dine børn, uanset om de kan svømme eller ej.