Det skal du vide når du flyver med drone

Få gode råd og find regler for flyvning med droner i guiden her

Flyvning med droner er en leg, men droner skal samtidigt bruges med omtanke. Derfor har Bilka har samlet nogle råd om brugen af droner, så du kan flyve sikkert og forsvarligt, når du bruger din drone. 

Læs denne guide og bliv klogere på, hvordan du lever op til reglerne indenfor området.
 

Som dronepilot skal du holde afstand

Den første, og måske vigtigste ting, du skal være opmærksom på, er, at du skal passe på, hvor du flyver med din drone. Pas på du ikke krænker andres privatliv og hold derfor god afstand til andre mennesker og bygninger. Din nabo skulle nødig føle sig overvåget, og tjek derfor godt op på reglerne for afstand længere nede i denne guide.

Husk, andre ved ikke, om du flyver med en kameradrone. Så selvom du flyver med en drone uden kamera, er det dit ansvar, at andre ikke føler, du udspionerer dem.
 

Hvad gør jeg, hvis min drone falder ned?

Hvis din drone falder ned, er det dit ansvar som pilot, at den ikke rammer andre mennesker, biler, bygninger og andet, den kan gøre skade på. Husk også at du mister dronen, hvis du ikke kan få fat i den, der hvor den lander. Overvej derfor nøje, om du vil flyve over vand og steder, hvor du ikke kan få fat på dronen igen.

Hvis uheldet er ude, og din drone gør skade på ejendom eller mennesker, er det pilotens ansvar at have en ansvarsforsikring, der dækker. Derfor opfodrer Bilka dig til at kontrollere, om din forsikring dækker, inden du flyver med dronen.

Gik din drone i stykker i mens? Tjek vores tilbehør til droner ud, og find de reservedele, du mangler, så din drone hurtigt kan komme på vingerne igen. 

Der er forskel på reglerne i forhold til, hvad din drone vejer

Har du overvejet at investere i en drone, kan det være en god idé at tjekke op på reglerne inden købet. Alt afhængig af, hvilken størrelse drone du ønsker, er reglerne nemlig være forskellige i forhold til dronens vægt. Vær' derfor opmærksom på dette og tjek op, inden du køber din drone.
 

Hvad siger dronereglerne i hovedtræk?

Selvom der er forskel på reglerne indenfor droneflyvning og størrelser, findes der alligevel nogle generelle regler, der som hovedregel gælder for alle droner:

  1. Du må højest flyve 100 meter over jorden.

  2. Du skal mindst flyve 150 meter væk fra bygninger og større grupper af mennesker.

  3. Du skal mindst flyve 150 meter væk fra større veje.

  4. Du skal mindst flyve 5 km. væk fra offentlig flyvepladser og 8 km fra militær flyvestationer.
     

Bliv klogere på yderligere afstandskrav på Trafikstyrelsens hjemmeside eller på Retsinformation, så du har helt styr på reglerne, inden du skal være dronepilot. 


Tjek altid op på dronereglerne

Denne side er vejledende, og ovenstående er udelukkende gode råd, når du flyver med en drone. Det er altid dit eget ansvar, at du kender og overholder den gældende lovgivning for flyvning med droner, så hav godt styr på reglerne, inden du starter med at flyve med din drone.
 

Udforsk Bilkas udvalg af droner

En drone kan være et sjov måde at opleve et område på. Uanset om du er på begynderniveau eller har erfaring med droneflyvning i forvejen, finder du på Bilka.dk et udvalg af droner til hver en klasse.

Vi forhandler både legetøjsdroner og professionelle droner, så du kan finde og investere i en drone, der kan leve op til dine forventninger. Når du skal vælge drone, er det derfor en god ide at overveje, hvad den skal kunne - f.eks. hvis du har krav til, at den skal kunne flyve i en bestemt højde. 

Opdag verden ovenfra med en ny drone. Gå på udkig i vores sortiment og find den drone, der passer til dig.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål til droner

Se vores relaterede produkter herunder