Få succes med dine dahliaer

Det er ikke svært at dyrke dahliaer. Særligt ikke hvis du følger nedenstående vejledning fra Claus Dalby.

Potning

Drivning

Knibning

For at få buskede planter kan du knibe topskuddet af over det første bladpar. Dog skal du vide, at dette forsinker blomstringen noget – omkring et par uger. Til gengæld gør knibningen, at planten får flere skud og derfor også flere blomster.

Plantning

I sidste halvdel af maj, hvor faren for nattefrost er ved at være ovre, skal dahliaerne plantes ud i enten bed eller krukker. Selv har jeg rigtig mange dahliaer i krukker. Her er det vigtigt, at krukken ikke er for lille, og jeg vil igen nævne ’Claus Dalby krukkemuld’. Plantes der i denne muld, er der garanti for store og kraftige planter. Vand godt efter plantning.
Ønsker man at plante dahliaerne i et bed, er det vigtigt, at voksepladsen er åben og solrig.
Dahliaer elsker sol.

Den nemme metode

Det skal også nævnes, at det ikke er nødvendigt at starte op i potter. Knoldene kan fint lægges direkte i krukker eller graves ned i et solåbent bed i anden halvdel af maj. Gør man det, vil blomsterne vise sig omkring første august.

Husk at støtte

Når planterne når en højde på en lille meter, er det vigtigt at støtte dem. Dette gøres nemt og fint med tre ikke for tynde pinde – gerne pil eller hassel – i en trekant rundt om planterne. Brug høstbindegarn eller andet ikke for tyndt garn til at binde med.

Pluk til buketter