Inspiration til din terrasse

Er du så heldig at eje en have med en terrasse, stor eller lille, kan du her på siden finde lidt inspiration til indretningen af den. Om sommeren kan terrassen være et hyggeligt samlingssted for venner og familie. Inviter fx familien til grillaften og server saftige bøffer lavet på gasgrillen. Eller nyd de sene aftener med varmen fra en terrassevarmer eller et lækkert uldtæppe. Er foråret eller sommeren regnfuld, kan en varm kop kaffe nydes i tørvejr under terrasseoverdækningen.

Bliv inspireret til at indrette din nye terrasse

En terrasse kan være med til at skabe en dejlig og flot overgang fra din blig ud i haven. Mange danskere elsker at bruges deres terrasse - især henover foråret og sommeren. Derfor er det selvfølgelig også vigtigt, at du får indrettet terrassen så den ser hyggelig ud og passer til jeres behov.

Har du brug for lidt ideer og inspiration til hvordan du indretter terrassen, så kan du læse mere her på siden og lade dig inspirere af vores indretning.

 

5 tips til bedre indretning på din terrasse

  • Vælg havemøbler i en god kvalitet og som passer til dine behov
  • Indret terrassen i små rum/zoner
  • Køb en terrassevarmer og forlæng aftenerne udenfor
  • Giv din terrasse en makeover
  • Brug mere boligindretning udendørs

 

Indret med havemøbler i god kvalitet

Det er vigtigt, at du vælger møbler, der tåler det danske vejr, for regn og vind slider voldsomt på dem. Derfor skal du vælge møbler, der kan tåle at stå ude hele året rundt, medmindre du har mulighed for at opbevare dem trøt i vinterhalvåret.

Gå efter materialer, der kan tåle at stå ude og som kræver minimal vedligeholdelse. Hvis du er i tvivl om hvilket materiale der passer perfekt til dig, så har vi en guide der hjælper dig med at vælge de rigtige havemøbler.

Indret terrassen i forskellige rum

Du kan med fordel indrette din terrasse i forskellige zoner eller rum, så du får mere ud af de enkelte havemøbler og samtidig får skabt hygge. Hvad med en hyggekrog med lækre loungemøbler og et område til dine havebord? Alt efter hvilken vej til terrasse vender, kan du også indrette den med en grøn oase af planter.

Har du ikke plads til både et spiseområde og en lounge, så kan du med fordel vælge spisebordsstole med eksempelvis armlæn, så du får bedre komfort. Tænk også gerne i fleksible møbler. Der kan sidde mange flere på en bænk end på individuelle stole.

Du kan skabe rum på terrassen ved at:

  • Indrette med højbede der adskiller 'rummene'
  • Indrette højbede med espalier, så du kan dyrke klatreplanter som vægge
  • Adskil terrassen med forskellige krukker og potter i mange størrelser

 

Nyder du at sidde i haven om aftenen, så anbefaler vi også at du anskaffer dig en terrassevarmer, der kan være med til at forlænge aftenerne.

 

Giv terrassen et nyt look

Du kan hurtigt give din terrasse et nyt look, ude at gabe over alt for store projekter. Lidt har nemlig også ret og du kommer langt med små udskiftninger eller tilføjelser til terrassen. Du kan bl.a. friske dine gamle havemøbler op med et nyt lag maling eller olie. Specielt havemøbler af træ kan få et helt ny liv, hvis du vedligeholder dine havemøbler korrekt.

Du kan pifte terrassen og møblerne op med forskellige tekstiler, hynder og planter. På Bilka.dk finder du en masse inspiration når det kommer til interiør, som du også kan bruge til at pifte terrassen på med. Skab skønne hyggekroge i din have med havehynder og plaider. Du kan også smide et skind over dine stole, så de ser ekstra komfortable ud.

Med få, enkle tricks kan du hurtigt give din terrasse en makeover - og så får du meget mere glæde ud af den i fremtiden.