Sådan griller du med direkte varme

Til små udskæringer og kød der tilberedes hurtigt

Metoden til at grille med direkte varme, er perfek til dig der skal grille små udskæringer eller råvarer med kort tilberedningstid.

Når du griller med direkte varme, så sørger du for, at kullene er lige fordelt over hele risten, i bunden af grillen. Det betyder, at du griller dine råvarer direkte over kullene. Dine råvarer der meget udsatte for den direkte varme og derfor egner denne metode sig bedst til tilberedning af råvarer, der skal have forholdvis kort til, med høj intensitet og varme.

Bruge du direkte varme på din gasgrill, skal du åbne låget og tænde alle brændere. Herefter lukker du låget, indtil grillen har opnået den ønskede temperatur. Når du har placeret maden direkte på grillristen, så lukker du låget igen.

 

Den direkte varme er god til at tilberede råvarer som steaks, hakkebøffer og koteletter. Du kan også grille grøntsager, som tomater, squash, peberfruger og apsrages. Som tommelfingerregel kan du sige, at det der tilberedes på cirka 20minutter eller derunder, er velegnet til at blive tilberedet på direkte varme.

Når du griller med direkte varme, så er det vigtigt at du er opmærksom på dine råvarer og ristens temperatur. Man kan opleve, at kødet brnder fast til risten, pga den intense varme. Sørg derfor altid for at holde øje med grillen.

Grillopskrifter

Mangler du inspiration til dine grillretter? På denne side kan du finde vores udvalg af opskrifter til grillen. Lav alt fra den klassiske flæskesteg, til spændende desserter og meget andet.