Kompostkværne

Kompostkværn_800x600_1.jpg
6 produkter
Elektrisk motor 2800W
2.195 kr.
Klargør blade og grene for kompost
1.995 kr.
Med en grendiameter på 40 mm
2.399 kr.
Med en grentykkelse på 40 mm
2.199 kr.
Kompostkværn med stor kapacitet og roterende knivskive
2.495 kr.
Med en grendiameter på 45 mm
2.995 kr.

Kompostkværn med knivsystem eller valsesystem?

Der findes to typer af kompostkværne. Kværne med knivsystem og kværne med valsesystem. Det betyder, at den måde havemaskinerne adskiller sig fra hinanden på, er det system, som maskinen bruger til at skære grene til flis.

Knivsystem

En kompostkværn med knivsystem har en plade i bunden, hvor der er monteret knive på. Kompostkværne med knivsystem komposterer som oftest dine grene til mindre stykker flis end kværne med valsesystem. Desuden har kompostkværne med knivsystem også et højere støjniveau, hvilket kan forstyrre naboer. Hvis du vælger en kompostkværn med knivsystem får du en billigere model end en med valsesystem.

Valsesystem

Kompostkværne med valsesystem kværner grene med lavere omdrejninger end dem med knivsystem. De laver grovere flis og støjer mindre. En valse er en cylinder, som drejer om en akse. Et valse system på en kompostkværn består af to valser med en form for "tænder", som trækker grenene ned mellem sig og knuser grenene. Hvis du vælger en kompostkværn med valsesystem får du en holdbar maskine, med et lavere støjniveau.