Prydbuske

Prydbuske er med til at give dit have et flot og farverigt udseende. Det er en let måde at pifte en have op, ved at bryde det meget grønne udtryk de fleste haver har. Her på Bilka.dk har vi et stort udvalg af prydbuske i alverdens farver og former, så du kan helt sikker finde noget der passer lige ind i din have.

Mix farverne i dine prydbuske

Når du vælger at plante buske i din have, giver dette dig frit spil til at lege med farverne, så hvorfor ikke mixe farverne, og skab et flot farvespil. Du kan eksempelvis mixe de klassiske danske røde og hvide farver, eller hvorfor ikke plante en enkelt hvid busk omkringet af lilla?

Det er kun din fantasi der sætter grænser når det kommer til at lege med farvene og give din have sit helt eget og unikke udtryk.

 

Beskæring af buske

Buske kan vokse vildt og frit, og der er mange der gerne vil have mere kontrol over hvor meget buskene får lov at sprede sig. Du kan sagtens beskære dine buske, men det er vigtigt at du er opmærksom på at hver gang du beskærer en busk, laver du sår, som både kræver tid og energi at hele. Du eksponerer samtidig også dine buske for infektioner og bakterier.

Vi anbefaler derfor at du kun beskærer buskene når det er strengt nødvendigt, og kun i sommerhalvåret, da de fleste buske ikke tåler vinterbeskæring.

Nogle buske er dog lettere at beskære end andre og hvis du for eksempel vælger at plante buksbom i dine have, har du også mulighed for at forme busken i alle de skøre og sjove afstøbninger du kunne tænke dig.