Gode råd til dig der overvejer rullegræs

Tips til en flot og slidstærk græsplæne med rullegræs

Med rullegræs får du en flot, slidstærk og ukrudtsfri græsplæne i en fart. Det eneste du skal gøre er at måle arealet op, bestille rullegræsset, gøre jorden klar og rulle plænen ud, når den ankommer til din adresse.

Vores rullegræs er dyrket i Danmark. Når det har vokset sig smukt og stærkt, skærer vi det op i ruller, lægger det på paller og kører det hjem til dig.
Den græsfrøblanding, der er brugt til rullegræsset, indeholder bl.a. QuickAction® græsfrø. QuickAction® har en enestående modstandskraft over for sygdomme og tørke. Frøene er optimale til plæner med hårdt slid, giver en tæt græsplæne og kommer sig hurtigt efter slidskader.

Med vores rullegræs får du

•    Ukrudtsfrit rullegræs
•    Stærke ruller, som ikke går i stykker
•    En meget hårdfør græsplæne, som også kan tåle slid

Før leveringen af rullegræs

Før købet er det vigtigt, at du gør jorden klar til anlægning af en ny græsplæne. Jorden skal være løs og passende tør. Dette betyder, at jorden ikke må være så fedtet, at den hænger fast i havredskaber og fodtøj. Hvis jorden ikke er tilpas løs og evt. sammenkørt af maskiner ved nybygning, bør man løsne den ved en såkaldt grubning (også kaldet dybdekultivering). Enten kan du selv leje en grubber til formålet, eller du kan kontakte din lokale anlægsgartner, som kan løse opgaven for dig.

For at få en ukrudtsfri græsplæne, bør du allerede inden anlægning af din nye græsplæne gennemgå arealet for ukrudt. Vær især opmærksom på rodrester fra flerårigt ukrudt, hvor du bør fjerne hele roden før anlægning.
Når ukrudtet er fjernet og du har fået løsnet jorden, skal det øverste jordlag planes. Slå først jordklumper og –knolde i stykker og ødelæg derefter luftlommer i jorden ved at gå arealet igennem med små overlappende skridt, først på den ene led og derefter den anden. Træk derefter en palle eller stige henover hele arealet for at sikre en helt plan overflade. Til slut rives området let igennem, så de sidste småsten og planterester fjernes, og det øverste jordlag bliver helt fint og løst.

Jordlaget er nu klar. Men for at give dit nye rullegræs den bedste start, bør du gøde arealet. For at få en ensartet græsplæne er det vigtigt at arealet gødes jævnt. Under fanebladet ”Tilbehør” har vi givet vores anbefaling af en gødning til brug i forbindelse med etablering af nye græsplæner.

 

Sådan får du mest ud af dit rullegræs

Når rullegræsset er lagt ud, har det brug for grundig pleje i den første tid for at sikre det bedste resultat. Vand græsset hver 2.-3. dag med 15-20 mm vand, og forlæng intervallerne mellem vanding efterhånden som græsset begynder at gro fast. Allerede efter en uges tid bør du begynde at slå plænen, men husk at kniven skal stå i øverste trin.

Det tager ca. 2-3 uger før dit rullegræs gror helt fast, og først herefter er dit nye rullegræs klar til familiens første fodboldkamp.

Se vores udvalg af græs