Alt i havehegn

Med havehegnet får du både læ på terrassen, mere privatliv og kan holde hunden inde på din grund. Du kan finde et hegn i stål-, træ-, glas- eller naturhegn her på siden, hvori vi også har pæle og øvrigt hegnstilbehør. 

Find et hegn til haven her

Der er mange gode grunde til at opsætte afskærmning med et hegn i haven. Måske skal du have afskærmet din terrasse for at få mere privatliv eller også har du børn, hund eller begge dele, der gerne skal blive inde i haven. Det kan også være, at du ønsker mere ly og læ i din have. Alt afhængig af hvilken type du vælger, tjener havehegnet mange formål.

  • Giver privatliv, læ og holder husdyr og børn inde
  • Stort udvalg af typer
  • Vælg blandt andet vedligeholdelsesfri havehegn

Der findes et væld af forskellige hegnstyper, og her på Bilka.dk finder du ligeledes et stort og bredt udvalg. Det gælder bl.a. træhegn, stålhegn og naturhegn, som vi forhandler fra kvalitetsbrand såsom PLUS og HORTUS.

 

Vælg det rigtige hegn

Det er ikke helt ligegyldigt, hvilket hegnsmateriale du vælger – valget har nemlig bl.a. indflydelse på vedligeholdelsesbyrden og holdbarheden. Det rigtige materiale er både et spørgsmål om behov, om smag og hvad der bedst passer i din have, ligesom det også handler om, at du vælger det hegn i det materiale, der passer bedst til underlaget på netop din grund og dine udearealer. Hvis du er i tvivl, får du herunder en kort gennemgang af de forskellige hegnsmaterialetyper, hvor du kan blive klogere på, hvilke egenskaber de hver især har.

 

Træhegn: Dette materiale er formentlig den mest traditionelle. Træhegnene findes i forskellige udformninger og grader af massivhed, hvorfor du derfor både kan opsætte et træhegn, der giver en smule ind- og udsyn og et massivt træhegn, der skærmer 100 procent af. Træ er et robust naturmateriale, som passer i langt de fleste haver. Du skal dog være opmærksom på, at der med valget af træ medfølger en vedligeholdelse i form af træbehandling og -beskyttelse. Træhegn stiller ligeledes store krav til underlaget, da hegnstolperne skal graves dybt ned for at holde til vind og vejr.

 

Komposithegn: Et alternativ til træhegnet er komposithegn, der er lavet af glasfiber. Denne hegnstype udmærker sig ved at have næsten samme egenskaber som træ, hvad udseende og holdbarhed angår, men alligevel være vedligeholdelsesfrit. Et lamelhegn i komposit, der er næsten helt afskærmende, kan fint anvendes som et læhegn ved terrassen.

 

Stålhegn: Hegn i stål – det gælder fx trådfletninger og -hegn – bruges typisk til at holde husdyr inde i et bestemt område. Det gælder hunde eller høns. Stålhegnene er en mere diskret løsning, der er let at sætte op, men som ikke skærmer af for ind- og udkig. Hvis du har plantet en hæk, der ikke er groet ud, kan trådfletningen supplere hækken, indtil den står i fuld højde. Stålhegn skal monteres ved hjælp af tentorpæle eller runde træpæle, der skal placeres i jorden. Det betyder, at underlaget skal være blødt, før du kan sætte stålhegnet op.

 

Glashegn: Hvis du er på udkig efter et moderne og stilrent hegn, kan du vælge et glashegn. Denne hegnstype skærmer ikke af for lys samt ind- og udsyn, men giver læ, hvorfor glashegnet er meget velegnet til at indramme terrassen eller et andet hjørne/en krog af haven. Glashegnet er desuden 100 procent vedligeholdelsesfrit og fås i flere forskellige toner og farver.

 

Naturhegn: Det mest naturlige udtryk fås med et naturhegn, der typisk består af flet i pil, hassel eller bambus. Naturhegn passer godt ind i romantiske haver, men står også som en smuk kontrast i de mere enkle, minimalistiske haver. Et naturhegn i fx pileflet er et relativt tyndt, men afskærmende, ligesom det også er ens på begge sider. Netop derfor fungerer naturhegnet godt som et skelhegn imellem naboer.

 

Køb et havehegn på Bilka.dk i dag

Find det hegn, der passer bedst til din have i vores store og brede udvalg – og bestil det hjem i dag. Hvis du mangler gode råd til at sætte hegnet op, finder du det naturligvis også på Bilka.dk, ligesom du også kan læse meget mere om, hvordan du vedligeholder dit hegn.