Alt du behøver for at give din have de bedste rammer

Først og fremmest er det at vælge hegn i høj grad et spørgsmål om smag og behag. Så det handler om at finde ud af, om haven skal udstyres med et hegn i træ, et hegn i glas eller en helt tredje type hegn. Et træhegn er et flot og levende materiale, som falder naturligt ind i havens nuancer, mens et glashegn pynter flot og skaber masser af lys og rum i haven.

Sådan sætter du dit hegn op

Når du sætter hegn op, er det vigtigt, at du får stolperne sat godt fast. Grav dem minimum 80-90 cm ned i jorden og husk at sikre dig, at stolpen er i lod.

Mål beslagene sammen med selve hegnet, så har du nemlig det præcise mål for afstanden mellem 2 stolper.

Stort udvalg af havehegn

Der findes mange forskellige typer af hegn, men det er naturligvis vigtigt, at du overvejer, hvad der passer til dine omgivelser – overvej, hvad der vil stemme godt overens med fx dit hus og beplantningen omkring det. Sørg for, at hegnet bliver en integreret del af ejendommens helhed.

Udover hegnets udseende bør du overveje, hvilke materialer du vælger – her skal du særligt være opmærksom på vedligeholdelsen. Hvis du ikke vil bruge tid på fx at male dit hegn, så bør vælge en hegnstype med et minimalt vedligeholdelse.

Et hegn giver en dejlig krog i haven

Der kan være flere forskellige formål med at anskaffe sig et hegn, fx kan det være en hyggeskaber i haven, idet det giver en dejlig krog i haven med læ. Et hegn kan også være med til at give mere privatliv eller det kan være en smuk indramning af haven.