Flagstang og Dannebrog til alle festligheder

En flagstang med Dannebrog hejst til top i haven skaber ægte dansk feststemning. Hejs flaget op i flagstangen ved specielle lejligheder som flagdage, fødselsdage og konfirmationer, og hjælp med at fejre dine naboer på deres særlige dage. Det eneste festligere end en have med hejst Dannebrog er en hel gade med hejst Dannebrog. 

Her på siden finder du både flagstænger i glasfiber samt Dannebrogsflag, vimpler og standere. Du kan desuden læse mere om producenten Dano Mast her

24 produkter
Med vippebeslag
1.799 kr. - 3.799 kr.
Fås i 4 varianter
Uden vippebeslag
1.499 kr. - 2.999 kr.
Fås i 4 varianter
169 kr. - 379 kr.
Fås i 6 varianter
Til flagstænger mellem 6 og 9 meter
139 kr. - 169 kr.
Fås i 3 varianter
Passer til 8 m flagstang
339 kr.
Passer til 10 m - 15 m flagstang
129 kr.
Passer til almindelige vimpler
79 kr.
Passer til 12 m flagstang
379 kr.

En flagstang i glasfiber har mange fordele

Flagstænger i glasfiber vejer væsentlig mindre end traditionelle flagstænger i træ. På grund af den lette vægt er flagstangen både nemmere at montere og nemmere at håndtere, når flagstangen skal tages ned ved eventuel vedligeholdelse.

Inden du køber din flagstang

Inden flagstangen købes, skal du overveje, hvor den skal placeres. Hvis en flagstang skal stå tæt på huset, er tommelfingerreglen, at flagstangen skal være 4/3 af husets højde. Men flagstangen bør også rage et stykke over beplantningen på grunden. Det er vigtigt at flagstangen ikke placeres for tæt på træer, så vimplen, standeren eller flaget ikke flagrer ind i træerne.  Husk også at vende flagstangen så den kan ligges ned, når den skal vedligeholdes.

Nem vedligeholdelse af din flagstang

En glasfiberflagstang kræver næsten ingen vedligeholdelse, men når flagstangen står udenfor i mange år og udsættes for årstidernes skiften, kan man ikke undgå at den vil få forskellige farvninger. Alger, bilos, røg og anden forurening kan dog let fjernes med sæbevand. Slår det dog ikke til, tager flagstangen ikke skade af at man bruger skrappere midler som diverse kemikalier.
Hvis flagstangen mister sin glathed og glans, kan den desuden poleres op igen med almindelig bilvoks.

Valg af flag

Stutflaget er det firkantede Dannebrog, som ses i de fleste flagstænger landet over. Det er dette flag, private kan flage med, da der ikke kræves særlige tilladelser for at hejse det. 

En vimpel er et smalt kileformet flag. En vimpel må bruges døgnet rundt, hele året, og er ikke underlagt de samme regler som Dannebrog. Størrelsen på en vimpel afhænger af flagstangen. Vimplen skal nemlig nå halvvejs ned af flagstangen. 

En stander er et trekantet, aflangt flag, som er 2-3 gange bredere end vimplen og ikke lige så lang. Flaget syner derfor af mere end vimplen og bruges i høje flagstænger, hvor vimplen kan virke for spinkel. Standeren er, ligesom vimplen, ikke underlagt samme regler som Dannebrog.