Skab de bedste vækstforhold i dit drivhus

Få gode planteråd til at skabe optimale vækstforhold for drivhusplanter

Med et drivhus i haven er du sikret lækre grøntsager og smagfulde frugter lige udenfor døren. Men hvordan sørger du for de meste optimale vækstforhold, så både grøntsager, krydderurter og frugter kan vokse sig store og saftige? Læs med og få gode planteråd.

Drivhuset har i mange år hjulpet haveglade danskere med at dyrke frugt og grønt til glæde for familie og venner. Traditionen med dyrkning af planter på de få kvadratmeter tog for alvor fart i 1970’erne og siden er dyrkningsmulighederne steget stødt. Og i dag nyder mange godt af de grønne lækkerier, som tager form og smag i den gennemsigtige glasbolig.  

 

God jord giver flotte grøntsager

Inden du går i krig med grøntsagsplanterne i drivhuset, er det en rigtig god idé at købe ny, god jord og gødning til brug ved plantning, så grøntsagerne får de bedste betingelser for at vokse sig sunde og give et stort udbytte. Og uanset om du planter grøntsagsplanterne i krukker, kapillærkasser eller bede, er det vigtigt, at planterne placeres i en næringsberiget jordblanding og gerne lidt dybt.

Pas også på ikke at beskadige de sarte rødder, når potten fjernes umiddelbart før plantning - og husk, at grøntsagsplanterne heller må ikke tørre ud. God ventilation er nemlig et must, så sørg for at lufte godt ud. I vækstsæsonen skal temperaturen i drivhuset ligge på omkring 25 grader om dagen og 15 grader om natten for at dine agurker og tomater har de optimale vækstbetingelser i drivhuset. 

Sådan dyrker du forskellige tomater i drivhuset

Gemini tomat

Placering: Drivhus eller friland. Bør opbindes. Vandes og gødes rigeligt. Giver en fin frugtkvalitet og et stort udbytte. Tidligste sort. Frugtvægt 80-90 g.

Cherry tomat

Placering: Drivhus, kan dog dyrkes på friland på en solrig og beskyttet plads. Bør opbindes. Vandes og gødes rigeligt. Små velsmagende tomater på ca. 30-40 g.

Tomat bøf

Placering: Drivhus, kan dog dyrkes på friland på en solrig og beskyttet plads. Bør opbindes. Tidlig sort. Vandes og gødes rigeligt. Store velsmagende tomater på ca. 180 g.

Orange tomat

Placering: Drivhus, kan dog dyrkes på friland på en solrig og beskyttet plads. Bør opbindes. Vandes og gødes rigeligt. Frugtvægt ca. 70 gr. Har et højt indhold af A-vitamin.

Elin tomat

Placering: Drivhus, kan dog dyrkes på friland på en solrig og beskyttet plads. Bør opbindes. Frugtvægt 80-90 g.

Romalina tomat

Placering: Drivhus, kan dog dyrkes på friland på en solrig og beskyttet plads. Bør opbindes. Klasetomat som giver blommeformede, mørkerøde frugter på ca. 40 gr. Frugterne kan høstes både klasevis og enkeltvis. Meget modstandsdygtig over for meldug m.m.

Sådan dyrker du forskellige agurker i drivhus

Future agurk

Placering: Dyrkes i drivhus. Bitterfri og meldugstolerant. Stort udbytte. Frugtens længde er ca. 33 cm. Bør opbindes. Vandes og gødes rigeligt.

Miniagurk eller skoleagurk

Placering i drivhus. Frugterne er 14-16 cm. lange mørkegrønne, glatte uden pigge. Skoleagurk giver et meget højt udbytte. Bitterfri og meldugstolerant. Vandes og gødes rigeligt.

Øvrige drivhusplanter du kan dyrke

Almindelig peberfrugt

Dyrkes i drivhus, tykkødet. Vandes og gødes rigeligt. Bemærk! Når den grønne peber modnes skifter farven til gul/rød.

Chilipeber

Dyrkes i drivhus. Mild sort. 12 - 15 cm lange frugter. Farve: Grøn-rød. Vandes og gødes rigeligt.

Aubergine

Dyrkes i drivhus. Frugt: Oval. Farve: Purpur. Skal ikke knibes, blomsterne udtyndes for at få færre, men større frugter. Vandes og gødes rigeligt.