Stenovne

En stenovn er den bedste opgradering til dit udekøkken. Hos Bilka.dk har vi alt, du skal bruge. En stenovn er den bedste måde at lave en lækker pizza på, og nu kan du få din egen stenovn udendørs.

Derfor skal du have en stenovn udendørs

Mange tænker på den perfekte og sprøde pizza, når de hører ordet stenovn. Men en stenovn kan ikke kun bruges til at lave de bedste pizzaer, men også til andre lækre madvarer, såsom:

  • Det perfekte brød, herunder ciabatta

  • En saftig bøf, der bliver perfekt rosa

  • Lækre, sprøde, ovnstegte grøntsager

Det bedste ved en udendørs stenovn er, at du kan tilberede lækre retter på meget kort tid. Når først stenovnen er varmet op til mellem 300° og 350° C, kræver en pizza kun få minutter for at blive perfekt.

Du kan med fordel benytte din stenovn udendørs, også i de køligere måneder. Idet ovnen bliver så varm, giver den dig endda ekstra varme, selv når det er koldt udenfor. Se også vores udvalg af pizzaovne, så er du klar til at lave lækre pizzaer til hele familien.
 

Hvilken stenovn skal du vælge?

Du kan enten få en åben eller lukket stenovn. Den traditionelle stenovn er den lukkede, hvor du fyrer op med brænde. Denne type laver perfekte pizzaer ved temperaturer over 300° C. Hvis du vil lave mange pizzaer ad gangen, skal du gå efter en stor, lukket stenovn.

En åben stenovn fungerer mere som en almindelig grill. Du kan stadig lave fantastisk mad på den, og med en åben stenovn kan du også fyre op med kul og briketter.
 

Sådan vedligeholder du en udendørs stenovn

Selvom du bruger din stenovn udendørs, så kræver den ikke meget vedligeholdelse og er generelt set nem at holde i stand. Da ovnen når op på så høje temperaturer, kan bakterier ikke overleve, og selvom du spilder lidt tomatsovs i ovnen, forkulles det og forsvinder lynhurtigt.

Hos Bilka.dk skaber vi rammerne om gode oplevelser for hele familien – også med det perfekte udekøkken med en stenovn.