Brændeovne og tilbehør

Vi kender alle til de kolde vintermåneder, hvor det eneste man har lyst til, er at kravle under et varmt tæppe, med en god bog. Med en brændeovn kan du skrue en tand op for hyggen, i de mørke måneder. Det bløde lys, de dansende flammer, og følelsen af varme der trænger igennem dig, er indberebet af vinterhygge. Skru op for både hyggen og varmen ved hjælp af en, af vores mange flotte brændeovne.

 

 

SPAR-1000-banner.png
fuego-med-logo.png

Regler for brændeovne og tilbehør

Der findes en masse forskellige regler og love der skal overholdes når du skal installere en brændeovn i dit hjem.

Gulvplader

Det er først og fremmest vigtig at sørge for brandisoleringen omkring brændeovnen er i top. Dette inkluderer blandt andet, at gulvet omkring ovnen ikke må være af brandbart materiale. Du kan se vores udvalg af gulvplader under tilbehør.

Prøvningsattest

Desuden er det gældende, at du skal have lavet en prøvningsattest, hvorved det fremgår at brændeovnen stemmer overens med de gældende miljøkrav. Hvis du ikke ved hvordan du får fat i sådan en, kan du klikke her og downloade prøvningsattesterne til samtlige af Varde Ovne's modeller

Skorsten

Du skal derudover også sikre dit at skorstenen er fuldt fungerende og passer sammen med din valgte brændeovn. Du kan se vores udvalg af skorstene under tilbehør. Hvor ofte skorstenen skal renses, afhænger primært af dit forbrug. Hvis brændeovnen kun bliver brug en gang i mellem skal skorstenen renses cirka én gang om året. Bliver den derimod brugt oftere, skal rensningen også ske mere jævnligt.

Underret kommunen

Hvis der ikke allerede er gjort klar til en brændeovn i dit hjem, skal du underrette kommunen ved klargørelsen dertil. Du skal ikke søge en byggetilladelse, men det er din pligt at melde opførelsen. Du kan se om huset tidligere har haft brændeovn, i BBR-meddelelsen.

 

 

Der anvendes cookies til at forbedre din oplevelse af websitet. Du accepterer ved at navigere videre. Læs mere om websitets cookies