VANILJEIS MED SKOVBÆRSAUCE

6 portioner

Parfait:

  • 2,5 dl fløde
  • 1 vanilje
  • 4 æggeblommer
  • 0,5 dl rørsukker

Skrab kornene ud af vaniljestangen og skrab dem i lidt af sukkeret for at fordele kornene. Pisk æggeblommer, sukker og vanilje til det bliver lyst og luftigt.
Pisk fløden til let skum og fold dem i de piskede æggeblommer ad to omgange.
Hæld massen i en silikoneform og frys ned. Tages op af fryseren 5 min før servering.
For at undgå krystallisering så frys din is hurtigt ned, og spis den så frisk som muligt.
Tip: Hvis din fryser kan skrues ned i temperatur eller har en knap til hurtig indfrysning, så brug dette. 

Skovbærsauce:

  • 250 g frosne skovbær
  • 1 dl sukker

Kog bær og sukker til bærrene brister.
Sæt den på køl indtil desserten skal samles.  

Pynt:

  • 300 g mørk chokolade

Hak chokoladen fint.
Varm 200 g. op til 45 grader og tilsæt derefter gradvist de resterende 100 g. chokolade og lad det smelte under omrøring indtil temperaturen har sænket sig til 31-32 grader.  
Hæld chokoladen på en sprøjtepose og tegn 6 ens mønstre på kageplast.
Lad dem sætte sig på køl.

Samling af desserten:

Hæld lidt af saucen i bunden af en dyb tallerken.
Placer parfaiten midt i saucen.
Pil forsigtigt chokoladen af kageplasten og sæt den ovenpå parfaiten.