Hokkaidosuppe

Der er intet som en dejlig varm skål suppe på en kold efterårsdag. Her får du opskriften på hokkaidosuppe, som er den ultimative efterårs- og vinterspise. Den smager skønt, mætter godt og er tilmed nem at lave. Det er bare med at komme i gang!

 

Det skal du bruge:

  • 3 spsk. olivenolie
  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 3 gulerødder
  • 2 bagekartofler
  • 1 græskar
  • 1 porre
  • 1 bundt frisk timian
  • 1 liter grøntsagsbouillon (bouillonterning opløst i vand)
  • 2,5 dl piskefløde
  • Salt
  • Sort peber, friskkværnet

 

Til servering:

  • 1 Baguette
  • Tørsaltet bacon
  • Olie

 

Sådan skal du gøre:

Hak løg og hvidløg fint, og steg det i olie i en stor gryde. 

Skræl og hak kartoflerne i 2 cm stykker og kom dem i gryden. 

Vask og hak gulerødder, porre og græskar i ca. 2 cm stykker og kom dem i gryden. 

Steg grøntsagerne i 5 min og tilsæt så grøntsagsbouillon og timian. 

Lad det koge ved middel varme i 30 min. 

Blend suppen med en stavblender direkte i gryden.

Tilsæt fløden og smag til med salt og peber. 

Server med stegt bacon, lun baguette og lidt olie på toppen.