Pirke

Når du er vild med fiskeri, er du helt sikkert også vild med at udforske nyt udstyr og forfang. En pirke er er beregnet til havfiskeri efter for eksempel torsk og sej. Den minder meget om et blink, men er typisk tungere at fiske med. Se vores udvalg her.

Hvad er en pirke?

En pirk er et redskab, som du benytter til lystfiskeri ved kyst og ved havet. Den ligner meget et blink i sit udseende og har typisk den samme opbygning med en krop lavet af metal, og for enden er der monteret en krog. Det vil typisk være en trekrog. I forhold til et blink er en pirken mere kompakt og tung. I forhold til udseende kan du afprøve forskellige typer af pirke for at se, hvad der bider på. Vælg forskellige former og farver.

De tungeste pirke på 200-300 gram kan bruges til fiskeri på dybt vand med megen strøm, hvor de lettere kan stå imod. De mindre pirke på 30-100 gram kan bruges til mere traditionelt fiskeri på lavere vand. Det kan også bruges som kastepirke fra båd eller moler til fiskeri efter makrel og torsk. Gode og billige pirke er et must til dig, der gerne vil fiske efter torsk og andre større fiske i havet.

Hvordan fisker du med en pirk?

Når det kommer til pirkefiskeri, er der en bestemt metode, som du bruger. Typisk vil du fiske fra en båd efter torsk. Her bruger du en pirk og et torskeforfang. Du kan se vores interessante udvalg af endefang og endegrej. Det, du gør, er, at lade pirken synke til bunds. Herefter spoler du 1-2 meter, så forfanget og pirken svæver omkring en meter over bunden.

Denne metode kan også bruges til at fange flere forskellige typer fisk, hvor du blot skal udskifte dit forfang, så det egner sig til den fisk, som du gerne vil fange. På Bilka.dk finder du et bredt udvalg forskellige forfang, så du kan sikre bid på krogen. Her finder du også meget mere forskelligt fiskegrej og -udstyr, som fuldender din fiskeoplevelse. Bestil nemt her, og glæd dig til din næste fisketur.