4 tips til at få det bedste ud af styrketræning

Tips til at komme godt i gang med styrketræning

Vil du give dit normale styrketræningsprogram et kick eller søger du gode råd og vejledning til at komme ordentlig i gang i fitnesscenteret, så læs med her og bliv klogere.

Træn med god teknik

God teknik forebygger skader og giver i længden bedre resultater. Lej gerne en personlig træner i en time eller 2, så han kan tjekke, hvordan du udfører øvelserne.

Juster vægten op

Juster vægten op med jævne mellemrum. Det må aldrig føles let at gennemføre dit træningsprogram

Variér antal gentagelser

Husk at variere dine gentageælser på øvelserne hver måned. Det vil sige skift fra eksempelvis 12-15 gentagelser til 9-12 og senere til 6-9. Vægtbelastning skal selvfølgelig justeres op og ned, så den passer til gentagelserne. Vil du give træningen en ekstra skalle, så læg også gerne et ekstra sæt af hver øvelse på.

Proteinholdigt måltid

Indtag et proteinholdigt måltid inden for den første halve time efter træning. Sørg for at få ca. 0,25 gram pr. kg kropsvægt. Vejer du 80 kg, skal du altså spise eller drikke noget, der indeholder 20 gram protein. Spis fx en grovbolle uden smør med fedtfattigt kødpålæg, eller snup en proteinbar.

Læs mere på aktivtræning.dk

Fordele ved styrketræning på maskiner

Styrketræning er med til at øge kroppens forbrænding, da man får flere muskler. Det er forebyggende mod arbejdsskader og er desuden et nødvendigt supplement til kredsløbstræning.

• Ideel til at styrke de fleste af kroppens muskler.

• Giver en bred vifte af muligheder for styrketrænings øvelser.

• Forbedrer kroppens holdning.

Ønsker du at træne derhjemme, så finder du et stort udvalg af forskellige træningsmaskiner og træningsudstyr til både styrketræning og fitness. Ved at anskaffe dig forskellige podukter til styrketræning sparer du turen og medlemsskabet til et fitnesscenter, da du kan have det hele tilgængeligt derhjemme.