Våddragter

Find en våddragt til dig selv, din partner og dit barn på Bilka.dk. Vi har et blandet udvalg af våddragter i forskellige størrelser og tykkelser, så du ka’ finde den, der passer til dig. Det er uanset, om du leder efter en våddragt til damer, børn eller herrer.  

Sådan vælger du våddragt til vandsport

Brug en våddragt og forlæng sæsonen for vandsport! I denne guide hjælper vi dig med, hvordan du vælger en våddragt til vandsport, så du kan nyde din sport i længere tid. Du kan bl.a. læse mere om, hvordan en våddragt virker.

Hop i vandet iført en god våddragt 

En våddragt fungerer som en slags heldragt, der holder dig varm, når du opholder dig i koldt vand. Den er god at have på, når du for eksempel dykker, surfer, tager på undervandsjagt eller svømmer i åbent hav. På den måde kan du nyde din vandsport uden at fryse. 

Helt konkret fungerer en våddragt ved, at når du hopper i vandet, vil vand trænge ind i våddragten og komme i kontakt med din krop. I stedet for at vandet forsvinder ud igen, bliver det derinde. Her vil dragten bruge din kropsvarme til at opvarme de små luftbobler, som materialet indeholder. På den måde fungerer vandet som et ekstra lag til at holde dig varm. 

Bliv inspireret af vores forskellige våddragter til damer og herrer, ligesom du også kan finde en god våddragt til børn i forskellige aldre. Her er noget for hele familien. 

 

Sådan finder du den rigtige våddragt for dig 

Når du skal finde nyt udstyr og tøj til sport samt motion, så er der nogle faktorer, som er en god idé at kende. Heriblandt for den rigtige våddragt. Det er nemlig ikke alle vandsportsgrene eller vandtemperaturer, som den samme våddragt egner sig godt til. 

Først og fremmest skal en våddragt have din rigtige pasform. Er den for stor, vil du få mere vand ind, som vil være sværere at varme op. Men du skal stadig kunne bevæge dig. Når våddragten er på, må der ikke være overskydende luft omkring overkroppen, skridtet, skuldrene og knæene. 

Derudover skal den have den rigtige tykkelse. Jo tykkere materialet er, jo mere isoleret vil du være mod kulden. Alle våddragter er lavet af neopren, som er fleksibelt og elastisk gummi. På den måde kan du bevæge dig og dyrke dine aktiviteter uden problemer.