Vægtstænger

Træning med frivægt er et populært og praktisk valg. Til dette er der oftest brug for en vægtstang. På Bilka.dk finder du et stærkt udvalg af straight og curl vægtstænger til dine behov. Køb din nye vægtstang online, og kom godt i gang med hjemmetræningen.

En vægtstang er essentielt udstyr til hjemmetræning

Uanset hvilken form for træning, du dyrker derhjemme, er en vægtstang et nærmest uundværligt stykke træningsudstyr. Den danner grundlag for en lang række øvelser med frivægt, heriblandt bænkpres, dødløft og squats. Med en vægtstang kan du træne hele kroppen, og det er derfor langt fra kun overarmene, der kan få glæde af den.  

Ligegyldigt dit nuværende niveau og din alder har du mulighed for at træne med en vægtstang, uanset om du har ekstra vægt på eller ej. Du kan selvfølgelig altid tilføje et par vægtskiver, hvis du ønsker at løfte flere kilo. Med andre ord er det nemt for dig at finde en passende niveau af udfordring, hvad end det handler om træning af din styrke, udholdenhed eller andet. 

 

Almindelig eller curl vægtstang?

Du finder vægtstænger i mange forskellige faconer. Nogle af de mest udbredte, som du også kan vælge i vores udvalg her på siden, er almindelige (straight) og curl vægtstange. 

De almindelige vægtstænger er nok dem, de fleste tænker på, når vi taler om vægtstænger. Ofte bliver de også kaldt for olympiske vægtstænger, da det er disse, som atleterne normalt bruger. Fordelen ved disse lige vægtstænger er, at du kan bruge dem i stort set alle tænkelige øvelser. Derfor er det også et oplagt valg for mange. 

En curl vægtstang er nok nummer to i rækken efter de almindelige vægtstænger, når det kommer til popularitet. Curl vægtstænger er især egnet til forskellige typer af curls, hvor det er overarmene, der kommer på arbejde. Det skyldes de flere muligheder for forskellige greb. Du kan dog også bruge til mange andre øvelser, præcist ligesom du kan med en almindelig vægtstang. Fordelene ved en curl vægtstang er, at du nemmere kan udføre øvelserne behageligt og korrekt i forhold til kroppens fysik.