Forstå forkortelserne i hækling

Astrid Salling gør dig klogere på forkortelserne inden for hækling

I hækling findes der en del forskellige forkortelser, og det kan derfor være svært at afkode en hækleopskrift. Astrid Salling hjælper dig godt på vej, da hun i denne guide har samlet en liste over de mest almindelige forkortelser, som du bør vide inden for hækling.

Oversigt over de mest almindelige hækleforkortelser

Kædemaske forkortet km

Kædemaske er når du stikker nålen gennem en maske, slå om, træk garnet igennem og gennem løkken på nålen.

Fastmaske forkortet fm

Ved en fastmaske stikker du nålen igennem en maske, slå om, træk garnet igennem, slå om og træk garnet gennem de 2 løkker på nålen

Halv stangmaske forkortet hstm

slå om, stik nålen igennem en maske, slå om, træk garnet igennem (der er nu 3 løkker på nålen), slå om og træk garnet igennem alle tre løkker på en gang.

Stangmaske forkortet stm

Slå om, stik nålen igennem 1 maske, slå om, træk garnet igennem, så er der 3 løkker på nålen, slå om, træk garnet igennem de første 2 løkker, slå om og træk garnet igennem de sidste 2 løkker på nålen.

Dobbelt stangmaske forkortet dbstm

Slå garnet 2 gange om nålen, stik nålen igennem en maske, slå om, træk garnet igennem, så er der 4 løkker på nålen, slå om, træk garnet igennem de første 2 løkker, slå om, træk garnet igennem de næste 2 løkker, slå om og træk garnet igennem de sidste 2 løkker.

Krebsemasker

Er fm, som hækles fra venstre mod højre, dvs. baglæns (start med 1 lm).