Stort udvalg af personlige hjælpemidler

Personlige hjælpemidler kan være med til at gøre hverdagen nemmere for handicappede og tilskadekomne. Her på Bilka.dk finder et stort udvalg af hjælpemidler til dagligedagens mange gøremål.

Hvad er personlige hjælpemidler?

Personlige hjælpemidler er produkter, der er produceret for at kunne afhjælpe nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne. Derfor er personlige hjælpemidler produkter, som hjælper folk med at kommer nemmere igennem hverdagen, som har et fysisk eller psykisk handicap, medfødt eller ej, permanent eller midlertidigt. 

 

Hvem har brug for personlige hjælpemidler?

Alle med et fysisk eller psykisk handicap, som påvirker hverdagen, kan have brug for et eller flere personlige hjælpemidler - uanset hvor stort handicappet er. Der kan være tale om en ældre herre med meget svær gigt, som har brug for en el scooter til at klare sig igennem sin egen hverdag, eller en ung kvinde som er vredet om på et par stilletter på et dansegulv og nu skal bruge en krykke for at komme i skole.

 

Pårørendes rolle i forbindelse med personlige hjælpemidler

At tage på besøg, måske endda et længerevarende besøg hos familiemedlemmer kan kræve meget omtanke, planlægning og pakning, det kender vi alle. Tænk så, hvis ens eget hjem er specielt indrettet til at hjælpe dig igennem din hverdag. I så fald kræver det endnu mere omtanke og planlægning at forlade hjemmet i længere tid.

For at hjælpe ens familiemedlem med at overkomme dette, kunne det være en idé selv at anskaffe sig et eller flere af de mest nødvendige hjælpemidler til at have i hjemmet.

 

Hvordan kan de forskellige hjælpemidler hjælpe i hverdagen?

Forskellige hjælpemidler har forskellige funktioner.

Sammenklappelige kørestole

Der findes flere forskellige slags kørestole, for eksempel el kørestole eller sammenklappelige kørestole. Her på siden forhandler vi sammenklappelige kørestole. Denne type kørestol er let at skille ad og have med, hvis man skal nogen steder.

En sammenklappelig kørestol er desuden et godt valg, hvis man er pårørende og ønsker at have en kørestol i hjemmet til ens familiemedlem med et handicap, da den er nem at opbevare, når personen ikke er på besøg.