Våbenskabe i flere størrelser

Et våbenskab er lovpligtigt udstyr, hvis du har våben i dit hjem. Det er selvfølgelig ikke uvæsentligt at våbnene også opbevares efter lovens anvisninger. Nedenfor kan du se vores udvalg af kvalitetsskabe, der lever op til den stramme lovgivning, der er på området.

Bliv klogere på reglerne for våbenskabe

Vi har samlet en række vigtige informationer her, så du nemt kan sætte dig ind i, hvilke regler der gælder for våbenskabe.

Du kan læse mere om reglerne for våbenskabe, så du er helt sikker på at du installerer dit nye våbenskab korrekt og dermed sikrer dine våben bedst muligt.

 

Nye regler for våbenskabe fra 1. januar 2016

Hvis du skal ud og købe et nyt våbenskab, skal du være opmærksom på, at kravene for at et våbenskab kan blive godkendt blev skærpede fra d. 1. januar 2016.

Fremover er det ikke længere nok, at et våbenskab har en Skafor Blå-godkendelse. Skabet skal derimod minimum være godkendt i EN 1143-1 grade 0, SS3492 eller et tilsvarende sikringsniveau. Har du et våbenskab derhjemme, der alene har en Skafor Blå-godkendelse er dette stadig godkendt, så længe det er placeret på den samme adresse.. Men hvis du skal flytte og dermed installere våbenskabet på en ny adresse, bør du kontakte dit forsikringsselskab for at høre, hvordan du i så fald er stillet. Det er nemlig ikke sikkert, at din forsikring fortsat vil dække.

 

Hvor skal våbenskabet placeres?

Våbenskabe der vejer mindre end 1000 kg, skal boltes fast til gulvet, muren eller lignende. Derfor er det vigtigt, at våbenskabet placeres et sted, hvor det er let at komme til at fastgøre våbenskabet forsvarligt. Skabet skal anbringes i et rum, der kan aflåses, og derudover er det fornuftigt at placere våbenskabet sådan, at det ikke umiddelbart kan ses fra vinduer. På den måde minimerer du selv risikoen for, at uvedkommende opdager, at du har et våbenskab i hjemmet.

Det kan være fristende at placere våbenskabet et sted, hvor du ikke skal kigge på det dagligt. Og flere overvejer måske at installere våbenskabet i et udhus eller værksted. Men det kan som udgangspunkt ikke anbefales, da forsikringsselskaberne som oftest kræver, at skabet placeres i den almindelige beboelse. Derfor er det en rigtig god idé at kontakte forsikringsselskabet, inden du installerer våbenskabet, så du kan få deres vurdering af placeringen.

Og hvad nøglen til våbenskabet angør, så er det selvfølgelig vigtigt, at denne opbevares et sikkert sted, hvor den ikke kan falde i hænderne på hverken indbrudstyve eller børn.

 

Skal våbenskabet også anvendes til opbevaring af andre værdigenstande?

Nogle bruger våbenskabet til opbevaring af både jagtvåben og familiens værdigenstande. Det kan selvfølgelig være betryggende at vide, at eksempelvis dyre smykker eller en større sum kontanter er låst forsvarligt inde og samtidig er boltet fast til ejendommen.

Før køb af våbenskab bør det derfor overvejes, hvad skabet skal bruges til også i et længere perspektiv. Ved opbevaring af øvrige værdigenstande er et våbenskab med overskab det oplagte valg, og det er en god idé at vælge et lidt større skab, end du umiddelbart har behov for nu.