Barnevogne og klapvogne til hele familien
Barnevogne og klapvogne til hele familien

Klap- og barnevogne

Som forældre ønsker man, at ens barn har det godt og rart hele tiden. Derfor er barnets komfort i højsædet, når der skal vælges barnevogn eller klapvogn, samtidig skal klapvognen og barnevognen passe ind i forældrenes hverdag.

Se alle produkter

Barnevogn, klapvogn eller kørepose?

Her på siden finder du barnevogne, klapvogne, og andet tilbehør til din klapvogn og barnevogn, så dit barn kan være med overalt og samtidig være godt tilpas.

Det kan være svært at finde rundt i den store jungle, der findes af baby- og børneprodukter. De forskellige produkter passer til forskellige behov, og derfor kan du herunder læse lidt om, hvornår en klap- eller barnevogn er brugbar, og hvorfor det er en god idé også at investere i en dertilhørende kørepose.

 

Hvornår bruger man klapvogn?

Når dit barn kan sidde selv, er klapvognen et glimrende transportmiddel. En klapvogn vejer mindre end en barnevogn, kan klappes sammen og er i det hele taget mindre besværlig at have med på tur end en barnevogn. En klapvogn er lettere at manøvre i bybilledet end en barnevogn, fordi den er mindre både i størrelse og vægt. Den er derfor lettere at have med i busser, med på café eller i butikker.

Klapvogne findes i mange forskellige udgaver. De 3-hjulede klapvogne er lettere og vejer mindre end de 4-hjulede. Til gengæld er de 4-hjulede mere stabile, hvis turene går ud af byerne.

Hav derfor både barnets komfort og jeres hverdag i tankerne, når I køber en klapvogn.

 

Hvornår bruger man barnevogn?

Dit barn kan sove i en barnevogn helt fra spæd. En barnevogn er ofte mere komfortabel for dit barn at sove i end en klapvogn. Mange barnevogne er desuden godt isolerede, så barnet kan sove rart og lunt udenfor. Vær dog opmærksom på, at mange sundhedsplejersker anbefaler, at børn under 3000g. ikke sover udenfor, da de ikke kan regulere kropsvarmen. Ud over barnets komfort er det vigtigste inden købet, at I overvejer, hvordan barnevognen skal passe ind i jeres hverdag. Den skal passe kunne være i bilen, skal den stå ude om vinteren, skal bruges til bykørsel. Der findes mange forskellige slags barnevogne til at hjælpe med de behov. Der findes barnevogne med svinghjul, store barnevogne, små barnevogne og isolerede barnevogne.

Forældrenes egen komfort er også vigtig, især hvis mor og far ikke er lige høje. Nogle barnevogne og klapvogne har håndtag som kan reguleres i højden, så både mor og far kan holde til at gå langt ture med barnet.

 

Hvad er en kørepose?

Køreposer er en slags sovepose til babyer. Køreposen kan bruges i stedet for en dyne i både klapvogn og barnevogn, og mange køreposer kan også bruges i autostolen. Med en kørepose har du altid et blødt underlag til barnet, for når køreposen lynes op, kan den bruges som legetæppe. En kørepose er derfor brugbar i forskellige situationer, og du vil glæde dig over dens multifunktionalitet.