Havhjul

Havhjul er beregnet til havfiskeri sammen med en pirkestang. Hjulene er designet til at kunne holde til fiskeri med tunge lodder og pirke, samt til store tunge fisk som torsk og sej. Hjulene er ikke beregnet til at kaste med, men til at agnen sænkes ned til bunden.

Fordelene ved at bruge havhjul

Havhjul er specifikt designet til at give dig den bedste oplevelse, når du fisker på havet. Du kan både bruge det til pirkefiskeri fra båd, efter f.eks. torsk, og til fiskeri på bunden, efter f.eks. sild, fladfisk og makreller. Et havhjul har flere fordele.

  • Hjulet er stærkt og holdbart
  • Velegnet til både trolling og dybhavsfiskeri
  • Fås i mange forskellige modeller og prisklasser

Alle vores havhjul er udstyret med en stærk bremse i høj kvalitet, så den ikke slides ned.

 

Vælg det rigtige havhjul

Hvis du foretrækker at fiske i ferskvand, bør du se vores udvalg af fastspolehjul, da disse er designet specifikt til dette. Er du derimod til havfiskeri, hvor du kan få nogle store krabater på krogen, er det et havhjul, du skal have fat i. Et havhjul kaldes også ofte for et multihjul, fordi det er så alsidigt.

Det er vigtigt, at du vælger et havhjul ud fra dine egne behov og præferencer.

  • Robusthed: Fisker du i krævende omgivelser, og får du ofte store fisk på krogen, er et kompakt og robust hjul nødvendigt. Med et robust havhjul har du nemlig langt bedre chancer for at få de store fisk på krogen og for nemmere at udtrætte dem.
  • Gearing og kuglelejer: Herudover bør du vælge efter gearing eller kuglelejer. Under specifikationer kan du se, hvilken gearing og antal kuglelejer hjulet har. En gearing på 4:1 betyder, at bøjlen roterer fire gange rundt, når du drejer en gang på håndtaget. Du kan også se antallet af kuglelejer, som får gear og andre dele i hjulet til glide godt.
  • Linetykkelse: Du skal vælge dit havhjul, ud fra hvor tyk en line du bruger. Jo tykkere line, jo større fiskehjul, skal du vælge.

Find dit nye hjul herover. For Bilka er dit hypermarked – vi har alt, du skal bruge!