Sådan vælger du den rigtige racercykel

Gode råd til at finde en racercykel til dine behov

Er du i tvivl om hvilken cykel du skal vælge, men er faldet for en hurtige racercykel? Så hjælper vi dig i denne guide med 4 trin til at finde den der passer til dig.

Når du skal investere i en racercykel, er det selvfølgelig vigtigt, at du vælger en, der passer til dit behov og din ambition. Skal du bruge en racercykel mere professionelt, eller er du bare på udkig efter en, der vil være god som ekstra motion?

En racercykel giver dig utroligt meget frihed og er en perfekt kombination af frihed, fart og motion. Det er en fantastisk følelse at suse gennem det danske lanskab og mærke farten under fødderne.

 

Hvor højt er ambitionsniveauet?

Det er vigtigt at gøre op med dig selv, hvad dit ambitionsniveau er. Er du på udkig efter en cykel, der bare kan bruges som hurtig transport, eller drømmer du om at bruge den til mere?

En racercykel kan have flere formål f.eks. pendling eller motion. En racercykel kan sagtens bruges som en hverdagscykel - en god idé vil i så fald dog være punktérhæmmende dæk. Hvis cyklen skal bruges til motion, er geargruppe vigtigere, end hvis brugen er almindelig hverdagspendling.

Dit ambitonsniveau bør desuden understøtte dit budget. Du kan finde racercykler i alle prisklasser, og det er derfor nødvendigt, at du gør op med dig selv, hvad du vil bruge af penge på din racercykel. Sørg for, at dit ambitionsniveau stemmer overens med kvaliteten på din racercykel.


Hvilket stelmateriale til racercykel?

En racercykel er som regel opbygget i aluminium eller kulfiber eller en blanding deraf. Kulfiber er stærkere og lettere end aluminium, men oftest også dyrere. Fordelen ved kulfiber er et stærkere, lettere stel, hvor kraftoverførslen til vejen typisk er bedre.

Du kan læse mere om de forskellige typer af stel i vores guide hvilket cykelstel skal jeg vælge.

 

 

Hvilken forgaffel skal racercyklen gave?

Forgaflen er typisk lavet i aluminium eller kulfiber. Kulfiber er lettere og stærkere end aluminium, og ujævnhederne i vejen bliver bedre absorberet. Her kan det være en fordel at kende lidt til cyklens komfort, så du igen kan vælge den cykel, der passer bedst til dine behov. 


HVOR MANGE OG HVILKE GEAR TIL RACERCYKEL?

Noget af det, du skal være særdeles opmærksom på, når du køber racercykel, er geargruppen. Geargruppen består af alle de dele, der sørger for, at du kan skifte gear, køre og bremse.

Geargruppen består af kæde, kassette (de mange, små tandhjul bag på), kranksættet (de store tandhjul foran samt pedalarmene), bremsegrebene, gearskifterne, bagskifteren og forskifteren.

Geargruppen bliver hurtigt slidt på en racercykel, og her kan det ikke altid betale sig at vælge den billigste model. Du risikerer bare at skulle bruge en masse unødvendige penge på reservedele til din computer.

Derfor er antallet af gear ikke lige så vigtigt som spørgsmålet om, hvilke gear cyklen har. Du kan med fordel læse op på forskellige typer af gear, så du kan vælge den, der passer til dine behov.

Hvis gearingen ikke passer til brugeren, kan dette nemt tilpasses ved at købe en ny kassette med en anden tandratio. Gearklasserne på Shimano starter ved Shimano 2300 og slutter med Shimano Dura-Ace.