10 tips til bedre teknik på mountainbike

Få den helt rette teknik på MTB cyklen og få tips til, hvordan du klarer forhindringer i terrænet

10 tips til Mountainbike

At køre på mountainbike handler ikke kun om at have stærke ben og gode lunger. Din teknik er mindst lige så vigtig. Ved hjælp af nogle få fif og tricks fra vores mountainbike-eksperter kan du blive flyvende, selv når terrænet er allermest udfordrende.

Masser af tekniske udfordringer, fart og hurtige beslutninger er nogle af de mest fascinerende ingredienser i at køre på mountainbike.

I skoven bombarderes du hele tiden med udfordringer såsom: Kan jeg køre op ad den stejle skråning, eller må jeg stå af? Skal jeg højre om, venstre om eller lige hen over rødderne forude? Og hvor dybt er mon det vandhul?

Det og meget mere kan du læse om i artiklen fra Aktiv Træning ved at klikke her

4 klassiske MTB forhindringer

Det er fedt at hamre gennem skoven ad små, snørklede spor og stier på mountainbiken. Læs med her og få tips til, hvordan du tackler 4 klassiske MTB-udfordringer.

Cyklen hopper og danser under dig, idet du rammer de mange rødder, der snor sig på kryds og tværs af det smalle skovspor. Du rører ikke bremsen, men tager tværtimod trodsigt et par ekstra tråd i pedalerne og slapper af i overkroppen og armene, så de mange stød absorberes i kroppen i stedet for at slå dig ud af kurs.

I højt tempo nærmest flyver du hen over rødderne, dog blot for at stå ansigt til ansigt med en meterdyb kløft. På et splitsekund bremser du ned for derefter at skyde vægten godt tilbage over sadlen, presse armene frem og dykke frygtløst ned i dybet.

Få fortsættelsen og læs hele artiklen fra Aktiv Træning ved at klikke her

Måske de her guides er relevante for dig?