Hvilken klapvogn skal du vælge?

Få hjælp i guiden her til at vælge den rette klapvogn

Vælg en model til dit behov som forælder såvel som til barnets behov

Det er en stor investering, når I skal ud at købe baby- og børneudstyr, herunder en klapvogn, og der findes mange forskellige modeller i forskellige prisklasser at vælge imellem. En vigtig ting at have fokus på er derfor, om vognen lever op til dit behov i hverdagen. Vælg den klapvogn, der passer bedst til din familie, og lad dig ikke påvirke af hvad andre vælger. Læs nogle gode råd herunder, som du kan overveje i forbindelse med køb af en ny klapvogn.

Hvad skal du som forælder overveje inden købet af klapvogn
 

 • Tænk over størrelsen af klapvognen. Skal du bruge den i hverdagen, skal du have den med på weekendtur eller sommerferien? Disse overvejelser vil påvirke hvilken model, du skal vælge ift. vægt og hvor lille den er, når den er sammenfoldet.
   
 • Hvor let er den at folde sammen. Jo lettere den er at folde den samme, jo mere handy bliver den at have med.
   
 • Tjek om højden på styret passer til både mor og far. Hvis højdeforskellen er stor, kan det være en fordel at købe en vogn, som kan bruges af begge med et justerbart styr.
   
 • Skal dit barn kunne sove i klapvognen? Så skal du finde en med et justerbart ryglæn. Med et liggemål på 78 cm, vil vognen være stor nok til, at dit barn kan sove i den.
   
 • Tænk over hvilken slags hjul, du bør vælge. Hvis du skal køre meget bykørsel, kan det være en fordel med drejelige hjul. Hvis det derimod er ujævnt terræn, du skal køre på, vil det give en bedre stabilitet med store faste hjul eller forhjul der kan låses. Affjedringen vil være bedre ved hjul med luft i, men her er risikoen for punkteringer større.
   
 • Hvordan er varekurven, er den stor og rummelig nok til dine indkøb?
   
 • Hvordan er kalechen udformet. Kan den give den lille læ og samtidig fungere som en solskærm?
   
 • Er der håndtag, som du kan bære vognen i, når den er klappet sammen. Hvis du skal bruge klapvognen til rejsebehov eller til at have med i bilen, vil denne funktion være ideel.
   
 • Tænk på at dit barn vokser. En klapvogn er en langsigtet investering, så du skal huske, at der skal være god plads til barnet. Tænk derfor over størrelsen på klapvognen.
   

Ovenstående råd skulle gerne give dig en fornemmelse af de vigtige ting, du skal overveje inden købet af en klapvogn. Med disse råd vil du give dit barn den bedste start, når det omhandler transportmiddel.
 

Se vores udvalg af klap- og barnevogne her

Klap- og barnevogne