Sådan vasker du din cykel

Vedligehold og klargør din cykel med en vask

Det er vigtigt, at du sørge for at vaske skidt og snavs af din cykel, så det ikke slider på cyklens dele. I denne videoguide viser en professionel cykelsmed, hvordan du vasker din cykel og dens dele grundigt, så du kan forlænge levetiden på din cykel.

 

Vask, rengør og smør din cykel korrekt

Vi anbefaler at du to gange om året giver din cykel lidt ekstra kærlighed. Udover at vedligeholde cyklen, så forlænger du også dens levetid og din egen køreglæde.

 

Skyl din cykel

Start med at skylle cyklen - så kan du hurtigt få det værste snavs af. Dette er også effektivt, hvis du kører rundt på en MTB, i mudret terræn.

 

Vask rundt om stellet

Du kan med fordel investere i et børstesæt, som gør det lettere at rengøre rundt om cyklen. Sørg for at komme godt rundt om stellet og få fjernet alle resterne. Vi anbefaler, at du bruger specifikke cykelvask produkter til rengøringen, så du undgår at hinder sætter sig på den bremseflader. Det vil give dine bremser et dårligere greb.

 

Rengør kæden og gear

Rengør kæden med en kraftig klud og sørg for at få fjernet alle resterne. Kluden må ikke tråde, da dette kan sætte sig fast i din kæde. Er kæden meget tør eller klistret, så brug en fornuftig Degreaser for at blødgøre skidt og olierester.

Vi anbefaler at du bruger en rigtig Degreaser, som er lavet til formålet. Disse hverken ødelægger din cykel eller er til skade for miljøet.

 

Smør alle bevægelige dele

Når du er færdig med at rengøre din cykel, så kan du med fordel give den en dråbe olie - så holder det hele lidt længere og kører meget bedre. Ofte kan en dråbe olie også afhjælpe irriterende knirkelyde.

 

Tør cyklen tørt og varmt

Når du er færdig med at rengøre din cykel, så kan du stille den til tørring, et sted hvor den kan stå tørt og gerne varmt.

 

Se hvordan du vasker din cykel

SEKUNDBESKRIVELSE AF VIDEO

00.11 – Korrekt dæktryk 

00.24 – Rengøring af cyklen 

01.30 – Rensning af kæden 

02.20 – Vedligeholdelse af bremser