Sådan vælger du den rigtige cykel

Få vejledning i videoguiden her så du kommer hjem med den helt rette cykel for dig

Står du overfor at skulle vælge en ny cykel? I denne video fortæller en professionel cykelsmed om, hvad du skal være opmærksom på og vælge ud fra, når du skal finde din nye cykel.

 

Hvilket formål skal din cykel udfylde?

Skal den bruges til hurtig transport eller er komfort (og kurv) at foretrække? Måske skal den blot bruges som sommerhuscykel?

 

Hvilket stelmateriale?

Skal det være stål eller aluminium? Stål er lidt tungere og kræver vedligeholdelse for ikke at ruste, men til gengæld er cyklerne som udgangspunkt billigere. Aluminium er lettere og kræver ingen vedligeholdelse.

 

Hvilke og hvor mange gear?

Er det vigtigt for dig med mange gear, eller foretrækker du få? Indvendige gear fås med 3 og 7 gear, hvor fordelen ved disse er, at de næsten er vedligeholdelsesfrie. Udvendige gear fås fra 18 og op til 27 gear, men disse kræver dog en smule justering med jævne mellemrum.

 

Hvilken slags bremser?

Alle cykler er altid udstyret med en for- og en bagbremse. Cykler med indvendige gear har en V-bremse foran og fodbremse bag til. Der findes dog en række andre muligheder for bremser, som du kan læse mere om i vores guide til cykelbremser.

 

Hvilken størrelse?

Den måde du kan finde frem til den rette cykelstørrelse, er ved at måle indersiden af dit ben – altså din skridtlængde. Skridtlængden fortæller, hvad dit stel cirka skal måle, og dermed hvad den korrekte stelstørrelse på cyklen er for dig. Du kan også gange din skridtlængde med 0,62 for et cirka resultat på stelstørrelsen: 0,62 x skridtlængde = stelstørrelse

Du skal være opmærksom på, at oversigten ikke er en facitliste, men blot vejledende ud fra årets sortiment og generelle tommelfingerregler. For selv om to personer har samme højde eller alder, betyder det ikke altid, at de skal have samme cykelstørrelse. Andre faktorer som overkroppens bygning, skridtstørrelse og sadelhøjde spiller nemlig også ind.

Derfor er du altid velkommen til at komme ind i butikken og få Bilkas personale til at hjælpe med at afprøve kørestillingen på de cykler, du er interesseret i. På den måde er du 100% sikker på, at du får den helt rigtige cykel, der kan skabe mest mulig glæde. Regulering af sadlen op og ned vil også give fleksibilitet på nogle cm.

Sekundbeskrivelse:

00.08 – Typer af cykler

00.26 – Geartyper

00.53 – Bremsetyper 

01.44 – Dine behov for cykel

02.35 – Sadler 

02.49 – Pedaler