Sådan vælger du den rigtige cykel

Få vejledning i videoguiden her så du kommer hjem med den helt rette cykel for dig

Står du overfor at skulle vælge en ny cykel? I denne video fortæller en professionel cykelsmed om, hvad du skal være opmærksom på og vælge ud fra, når du skal finde din nye cykel. 

Hvilket formål skal din cykel udfylde?

Skal den bruges til hurtig transport eller er komfort (og kurv) at foretrække? Måske skal den blot bruges som sommerhuscykel?

Hvilket stelmateriale?

Skal det være stål eller aluminium? Stål er lidt tungere og kræver vedligeholdelse for ikke at ruste, men til gengæld er cyklerne som udgangspunkt billigere. Aluminium er lettere og kræver ingen vedligeholdelse.

Hvilke og hvor mange gear?

Er det vigtigt for dig med mange gear, eller foretrækker du få? Indvendige gear fås med 3 og 7 gear, hvor fordelen ved disse er, at de næsten er vedligeholdelsesfrie. Udvendige gear fås fra 18 og op til 27 gear, men disse kræver dog en smule justering med jævne mellemrum.

Hvilken slags bremser?

Alle cykler er altid udstyret med en for- og en bagbremse. Cykler med indvendige gear har en V-bremse foran og fodbremse bag til. Der findes dog en række andre muligheder for bremser, som du kan læse mere om i vores guide til cykelbremser.

Sekundbeskrivelse:

00.08 – Typer af cykler

00.26 – Geartyper

00.53 – Bremsetyper 

01.44 – Dine behov for cykel

02.35 – Sadler 

02.49 – Pedaler