Hvilket cykelstel skal jeg vælge?

Læs om fordelene og ulemperne ved de forskellige typer af cykelstel

I vores cykelsortiment finder du cykler fremstillet i carbon, aluminimum og stål. Der er forskelle på de 3 cykelstel på grund af kvaliteten bag det enkelte materiale. 

Guiden nedenfor kan hjælpe dig med at finde ud af, hvilket stel og materiale du skal gå efter alt efter behov og formål.

 

CARBONSTEL TIL CYKLER

Cykler, der er fremstillet i carbon frem for eksempelvis aluminium, er oftest betydeligt lettere og dermed ideelle til fart og action. De fleste professionelle cykler er fremstillet af carbon, da materialet både er let og fleksibelt.

Derudover giver materialets lethed mulighed for at overføre den kraft, der lægges i pedalerne til cyklens hastighed. En carbonramme er også med til at sikre en komfortabel cykeloplevelse, eftersom materialet er bedre til at absorbere stød fra vejen eller skoven. 

På Bilka.dk finder du cykler med carbonstel i brandserien SCO Rebel, som består af både mountainbikes og racercykler. Så er du til fart i skov eller på landevej, så er carbonstel et godt valg i din cykel.

ALUMINIMUMSTEL  TIL CYKLER

Cykler fremstillet i aluminimum er ligesom carbon meget anvendt i cykelindustrien grundet dets mange gode kvaliteter.

Aluminimumstel er både meget holdbart og stift, hvilket giver gode køreegenskaber, og gør, at stellet bedre kan tåle eventuelle styrt. Derudover er aluminimumstel oftest lettere end stålstel, hvilket er ideelt, hvis du bruger cyklen til længere transportture.

Her på Bilka.dk finder du blandt andet cykler i brandserierne SCO, SCO Premium og SCO Rebel med aluminiumstel. 

STÅLSTEL TIL CYKLER

Stålstel anvendes stadig i cykelindustrien og er oftest billigere end aluminiumstel. Et stålstel kan med tiden ruste, såfremt jævnlig rengøring og pleje ikke finder sted.

Vi anbefaler derfor, hvis du vælger en cykel med stålstel, at du benytter poleringsprodukter såsom Autosol og Gleerustol, således cyklens levetid forlænges yderligere. 

På Bilka.dk finder du blandt andet cykler med stålstel i vores prisvenlige brandserie PUCH. Du kan blandt andet her få diverse børne- og juniorcykler i udmærket stålcykelstel. 

Find den rigtige størrelse cykelstel til børn

Er du i tvivl om hvilken størrelse cykel dit barn skal have? Læs guiden og lær meget mere om vores cykelstørrelser. Guiden kan hjælpe dig med at få et bedre udgangspunkt til valg af børnecykel - det er nemlig super vigtigt at cyklen passer!