Hold fest med unicorn tema
Hold fest med unicorn tema

Unicorn-fest

Står der pigefødselsdag i kalenderen, er en unicorn-fest den direkte vej til store smil. Det elskede fabeldyr er et kæmpehit hos de mindste og en supernem måde at drysse lidt magi ud over fødselarens helt specielle dag.

Idéer til enhjørningefest

Unicorn invitation
Hent den søde invitation til unicorn-festen og forbered dig til en helt eventyrlig fest. Download skabelonen til enhjørninge invitationen her.
Gør-det-selv masker
Hvorfor ikke gøre det til en del af festen at lave pynten eller udklædningen selv? Klip på forhånd unicorn-masker ud i hvidt karton og lad så de små gæster dekorere dem. Du skal bare sørge for, at der er farver, lim, sakse, glimmer, perler, fjer og andet godt fra den kreative kasse. Du kan downloade skabelonen lige her.

Dæk et magisk bord

Lad de små gæster sidde på puder rundt om sofabordet og vælg pynt i hvide, lilla og lyserøde nuancer, for eksempel balloner og pom pommer. Har I en candyflos-maskine – eller har I mulighed for at låne en – er det kun med til at gøre unicorn-festen endnu mere magisk.

Flyvende enhjørninger

Pust store, hvide balloner op, tegn øjenvipper på dem med en sort tusch og sæt et horn af karton i ’panden’ med dobbeltklæbende tape – og vips, så har du hjemmelavede enhjørninger til at dekorere stuen med!

Lav en unicorntallerken

Med ganske få midler kan du lave en sjov enhjørningetallerken. Snur en serviet og ståltråd som et horn, og lim den fast på paptallerkenen. Klip to ører i karton og lim på, og lav en sljøfe af silkepapir som limes fast på hornet.

Pynt til unicorn-festen

Ingen unicorn-fest uden en masse fint pynt. Tænk lyserødt - og masser af enhjørninge. I din lokale Bilka finder du et kæmpestort udvalg af servietter, tallerkener, lys, pompomer og meget mere.

Fortryllende pandebånd

Vil du gøre lidt ekstra ud af udklædningen, kan du købe færdige unicorn-hårbøjler og lime en manke af hvidt og pink tyl på dem. Du kan også bruge en simpel pink hårbøjle og selv lime kartonhorn på den.

Flotte kager til unicorn-festen

Dittes unicorn-cupcakes

Et unicorn-hoved tryllet frem af mange små cupcakes er en sød måde at understrege festtemaet på – og så er du garanteret respekt fra de små unicorn-fans. Se i filmen, hvordan Ditte laver et unicorn-hoved af små cupcakes.  
 

Cupcakes

1 vaniljestang
60 g blødt smør
200 g lyst rørsukker
180 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1/4 tsk salt
1/2 økologisk citron, saft og skal
2 æg, str. M/L
1,75 dl sødmælk

Flæk vaniljestangen på langs, skrab nænsomt kornene ud, og bland dem med lidt af sukkeret. Kom smør, rørsukker, hvedemel, bagepulver, salt og citronskal op i en røreskål sammen med blandingen og rør det hele sammen (gerne med en røremaskine eller el-mikser ved lav hastighed). Slå æggene ud, rør dem sammen i en ny skål og hæld dem op i en kande sammen med sødmælk og citronsaft. Hæld nu lidt af æggeblandingen op i røreskålen, imens den fortsat kører. Gør det gerne over 3 omgange, og lad røremaskinen køre lidt mellem hver hældning. Fordel cupcakedejen i 15-20 cupcakeforme (gerne en fast form med papirforme i). Bag ved 190° varmluft i ca. 15-20 min. Lad kagerne køle af i formen. Lav 15-20 minicupcakes og form et hestehoved af de færdige kager på et fad.
 

Smørcreme

250 g blødt smør
500 g flormelis
Lidt citronsaft Lidt pink, lilla, gul og peach pastafarve

Pisk smør lyst og luftigt sammen med flormelis og tilsæt citronsaft. Del smørcremen i fem portioner. Start med den hvide smørcreme til at lave hestehovedet. Indfarv herefter smørcremen med de øvrige farver og lav selve hornet med gul smørcreme. Herefter blandes alle farverne i en sprøjtepose til at lave manken. Unicorn-kagen kan eventuelt pyntes med glimmer og spiselige blomster.

Unicorn myslibarer

 

Unicorn myslibarer er en lille lækkerbisken med masser af gode sager i. Skal det gå lidt hurtigt, kan du også 'nøjes' med at dekorere købte myslibarer med glasur og krymmel i pink og lilla nuancer. Det smager også godt. 

(8 personer)

2 spsk kokosolie, smeltet
150 g tørrede abrikoser
150 g tørrede dadler
150 g havregryn
100 g hakkede mandler eller cashewnødder
30 g tørrede tranebær
2 tsk kanel
1 g salt

Tænd ovnen ved 160 grader. Blend kokosolie, abrikoser, og dadler i en food processor. Rør massen sammen med havregryn, nødder, tørret frugt, kanel og salt. Fordel massen i en bageforme på ca. 15x15 cm. Beklædt med bagepapir. Bag massen i ca 35 min eller indtil den er gylden. Lad køle den ned til stuetemperatur og skær den ud i 8 lige store myslibar Smelt de lyserøde overtræksknapper over et vandbad ved lav varme.
 

Pynt

Tivoli-krymmel
150 g pink overtræksknapper

Smør hver myslibar med et jævnt lag pink overtræk og drys med et tyndt lag Tivoli-krymmel. Disse myslibarer kan tilberedes 2-3 dage inden servering og opbevares i en lufttæt beholder på køl.

Alt til enhjørninge temafesten

Gå på opdagelse i din lokale Bilka og find alt til en magisk børnefødselsdag i enhjørningens tegn. Se også vores online udvalg af enhjørninge produkter her

Historien om enhjørningen

Hvor ondt det end må gøre i mange små pigehjerter, så eksisterer enhjørningen ikke i virkeligheden. Den hvide hest med det lange snoede horn i panden er et magisk fabeldyr, der trods sin venligsindede natur er sky og umulig at tæmme. Ifølge myten er det kun unge jomfruer, der kan fortrylle enhjørninger og gøre dem rolige. Enhjørningen menes at optræde første gang i Bibelen, og nævnes også i både antikken og middelalderen.