Nyd en god øl i påsken
Nyd en god øl i påsken

Menu til påskefrokosten

Vi har samlet konkrete opskrifter på lækre retter, du kan servere til en påskefrokost – også hvis du gerne vil give påskens bord et lidt mere moderne præg med maden.

Marineret lammekølle

Vi har gjort det meste af arbejdet for dig og marineret køllen i en smagfuld marinade, som vi mener passer rigtig godt til lammekød. Det eneste du skal gøre, er derfor blot at sætte stegen i ovnen, nyde duften af lammekølle og vente på en lækker smagsoplevelse.

Lammekøllen brunes 20 min ved 200°C og steges videre i ca. 55 min ved 180°C eller indtil en kerne­temperatur på ca. 60 grader er nået.

Tip til langtidsstegning

Lam egner sig særligt godt til langtidsstegning. Alt efter vægt skal du stege lammekøllen på lav varme ved 100-125 grader. Hvis køllen vejer omkring et kilo, skal den have 2,5-3 timer i ovnen.

Hjemmerørt bearnaise

Til 4 personer

100 ml hvidvinseddike 
20 g tørret estragon
½ tsk. knuste peberkorn
100 ml hvidvin
4 æggeblommer
250 g smeltet og klaret smør

Reducer hvidvin, estragon, peberkorn og hvidvin til det halve. Pisk reduktionen i en skål over vandbad sammen med æggeblommerne til en tyk skum. Tilsæt smør under konstant piskning langsomt indtil alt smørret er tilføjet. Smag til med salt og peber. Opbevar saucen lunt indtil servering.
 

Aspargestallerken

Sæsonen for asparges begynder omkring påske, og der er meget lidt, der smager bedre end friske grønne asparges med lækkert tilbehør. Server dem med et glas kold hvidvin eller en god øl.

Asparges med vagtelæg og forårssalater

Til 4 personer

16 asparges, skrællede 
4 stk vagtelæg, hårdkogte, 3 min. Og pillede. 
6 spsk god rapsolie
2 spsk purløg, snittet meget fint
4 spsk god mayonnaise
4 spsk crème fraiche
1//2 tsk Dijon sennep
2 spsk hakket frisk estragon
2 håndfulde spæde salater, skyllet og slynget
En lille håndfuld tallerkensmækkere
1 spsk god olivenolie
Et par dråber æblecidereddike 
Friskkværnet peber
Salt
Stedmorblomster til pynt

Blancher de skrællede asparges i letsaltet vand i ét minut. Hæld vandet fra og kom dem i en skål med isvand med det samme i to minutter. Dup aspargesene fri for vand på et rent viskestykke. Rør rapsolien og snittet purløg sammen i et glas. Rør mayonnaise, cremefraiche, sennep og estragon sammen i en lille skål og smag til med salt og peber. Vend salaterne med olivenolien og æblecidereddike. Smag til med salt og peber. Anret 4 asparges på hver tallerken. Dryp et par skefulde estragondressing på aspargesene
Fordel salaten ud på retterne. Dryp med purløgsolie og pynt derefter med et par stedmorblomster og tallerkensmækkere.