Alt til grillfesten
Alt til grillfesten

Grillfest

Grill-sæsonen er over os med den masser af solskin, godt vejr og ikke mindst fester. Om du er til engangsgrill eller ejer en ultra avanceret gasgrill – så er det nu, den skal i brug.

 

Håndplukkede idéer til festpynt

Efter en lang vinter er det hårdt tiltrængt med lidt varme, frisk luft og solskin, og det får du mest af, hvis du rykker udendørs. Så tænd op for grillen, invitér venner og familie over og nyd det danske sommervejr i godt selskab.

Her på siden kan du finde masser inspiration til grillfesten: Hvad du smider på grillen, hvilken grill du skal vælge, hvad du serverer før kødet og til kødet – og ikke mindst hvordan du kan gøre festen endnu mere festlig.

Snacks

Start festen med lækre snacks

Konservesdåser som dekorative potter

Gem dine konservesdåser og brug dem som dekorative potter til bordet med krydderurter. Så kan gæsterne selv plukke og krydre

Drinkskøler
Keter Coolbar er både sidebord, drinkskøler og opbevaring. Se udvalget her.

 

Mens I venter på kødet…

Kødet er det naturlige midtpunkt for menuen i en grillfest, men før det er færdigt, skal der være lidt ’fingermad’ og godt at drikke til gæsterne. Her kan du servere alt fra ’nemme løsninger’, der (helt lovligt!) køber dig tid – og til de store ambitiøse projekter, hvor du giver den fuld gas. Og så er der alt det midt imellem. Find masser af inspiration her på siden.

Drinks til grillfesten

Opskrift på Pineapple Punch

  • 1 l ananas juice
  • 150 ml vodka 
  • Saften af én citron 
  • ¼ ananas skåret i trekanter 
  • 5-8 kviste af citronmelisse.


Kom ananasstykkerne i en høj glaskande. Hæld ananas juice, vodka og citronsaft i kanden og top med friske kviste af citronmelisse. Pynt evt. med ananasblade. Server iskold.

Drink med citrus

  • 1 tsk. pink grape 
  • 2 dl friskpresset appelsinjuice 
  • 80 ml vodka 
  • 2 dl god vaniljeis 
  • 2 ½ dl friskpresset appelsin- eller grapejuice 
  • Evt. to citronbåde til pynt.


Skær grapefrugten fri for skal og skær den i medium tern. Fordel ternene i to høje glas. Hæld 1 dl friskpresset appelsinjuice i hvert glas. Blend vodka, is og de 2 ½ dl appelsinjuice sammen i en blender og hæld det i glassene. Kom sugerør i drinken og pynt evt. med en citronbåde på siden af glasset. Server med det samme.

Gin & Lime med melon

  • 30 ml Roses
  • Lime Cordial
  • Knust is
  • 30 ml gin
  • Tonic
  • 5 kugler af honningmelon
  • 4-5 blade frisk basilikum.

Hæld Roses Lime Cordial i et high ball glas. Tilsæt melonkugler og derefter knust is, så det fylder ¾ af glasset. Tilsæt gin og top med tonic. Pynt til sidst med friske blade af basilikum. Servér med det samme. Brug et melonjern, når du skal lave perfekte, runde kugler.

 

Alt kan grilles

Med kuglegrillens og dernæst gasgrillens indtog i de danske haver har vi danskere i højere og højere grad kunnet se det sjove i at kokkerere ude. Grillen er sågar i gang i vinterhalvåret, og vi forsøger os med mere og mere spændende og avancerede retter. Men det lune vejr gør det lettere at stable en fest op omkring grillerierne.

Grillfesten har noget særligt over sig. Det gør noget ved os at rykke ud i det fri. Her er der højt til loftet, frisk luft og masser af det solskin, vi ved er så godt for vores humør. Det giver en ekstra oplevelse og stemning.

Så selvom der måske kan være et par ekstra ting at tage højde for, så er det det hele værd – og faktisk også nemt at stable på benene. For stort set alt kan jo grilles og tilføjes den der helt særlige sprødhed, smag og magi. Også skalddyr, grønsager, frugt og – ikke at forglemme – pizza. Go fest!

Tips til grillfesten

Brødkurv

Lav en fin brødkurv med en træspand. Put bagepapir indvendigt i spanden og fyld den med lækkert brød, grissini og krydderurter.

Grillspyd

Lav lækre grillspyd med kød og grøntsager.

Spækbræt som dækketallerken

Brug et spækbræt som dækketallerken og strikkede karklude som servietter. Vælg stentøjsservice til at understrege det rustikke look.

Medium kernetemperatur

Ønsker du din bøf ”medium”, skal kernetemperaturen være 56 grader. Det giver en gennemgående flot rosa farve.

Opskrifter til grillfesten

Grøn salat

  • 2 avokado, skåret i tynde både
  • 350 g edamame bønner, kogte
  • 350 g brune bønner, kogte
  • 2 stk. skoleagurker, skåret i grove tern
  • 1 stk. lille fintsnittet fennikel
  • 16 stk. sukkerærter
  • ½ bundt purløg, snittet fint
  • Friske kviste af citronmelisse
  • Ca. 80 ml god olivenolie
  • Saften af 1 ½ lime
  • Salt og peber.


Varm en grillpande ved høj varme. Grill avokado-bådene på alle sider, indtil de har fået grillstriber. Fjern dem fra grillpanden og lad dem køle helt ned. Kom de to slags bønner, agurk, fennikel, sukkerærter, purløg, citronmelisse og avokado-bådene i en stor skål. Vend det hele nænsomt.

Tilsæt olivenolie og limesaft og vend det hele nænsomt rundt igen. Smag til med salt og peber og juster evt. med lidt mere olivenolie. Fordel salaten i passende skåle og pynt evt. med ekstra kviste af frisk citronmelisse. Server salaten med groft friskbagt brød.

Rød salat

  • 4 gode håndfulde babysalater
  • 400 g små tomater på stilk, klippet i små klaser
  • 24 kugler vandmelon, kuglet med en melonkugler
  • 200 g friske hindbær
  • Skovsyre til pynt
  • 1 dl Princip tomat balsamico
  • 50 ml god olivenolie
  • Salt og peber.


Skyl salaten og slyng det i en salatslynge. Varm en grillpande op ved høj varme og kom tomaterne på. Lad tomaterne tage farve og fjern panden fra varmen. Køl tomaterne ned på panden. Kom tomater, salat, melon og hindbær i en stor skål. Vend salaten med balsamico og olivenolie. Smag til med salt og peber.

Fordel salaten i 4 passende salatskåle og pynt til sidst med skovsyreblade. Server salaten med groft friskbagt brød.

Topping til lakseside

Lav en smagsfyldt topping til laks på grill. Bland fintsnittede porre, hakkede pistaciekerner, revet citronskal, panko rasp og lidt god olivenolie sammen. Smag til med salt og peber. Kom blandingen på laksen, inden den grilles.

Kæmperejer glaseret med honning

  • 2 stk. fladbrød
  • 250 g kæmperejer
  • 2 spsk. neutral olie til stegning
  • 2 spsk. akaciehonning
  • ½ tsk. knust hvidløg
  • 1 tsk. grov sennep
  • Saften af en lime
  • Salt og peber
  • 1 dl cremefraiche
  • 2 spsk. ketchup
  • 6-8 dråber Tabasco-sauce
  • ½ tsk. sød paprika
  • En god håndfuld blandede babysalater, skyllet
  • Citron- og limebåde til servering
  • Kviste af dild til servering.


Varm en grillpande ved høj varme og grill fladbrødene, indtil de tager farve. Læg brødene til side. Varm olien op i en tykbundet pande ved høj varme. Tilsæt honning, hvidløg og sennep og lad det kortvarigt bruse op. Tilsæt rejer og derefter limesaften.

Steg rejerne færdig under konstant omrøring. Smag til med salt og peber. Rør cremefraiche, ketchup, Tabasco-sauce og paprika sammen i en skål. Fordel salaterne på fladbrødene og top med lune rejer.

Server med dressing ved siden af samt citron og limebåde. Pynt til sidst med kviste af dild.

Karryhumus

  • 350 g kikærter, kogte 
  • 1 ½ dl god olivenolie
  • En god håndfuld frisk koriander 
  • ½ rød chili 
  • 1 tsk. spidskommen 
  • 1 spsk. madraskarry 
  • Saften af én lime 
  • Salt og peber 
  • Chiliflager til pynt 
  • Sort sesam til pynt 
  • Frisk brøndkarse til pynt 
  • Chips og evt. agurkestave til servering.


Kom kikærter, olivenolie, koriander, chili, spidskommen, karry og limesaft i en food processor. Blend ingredienserne til du har en glat dip. Smag til med salt og peber og juster evt. konsistensen med en smule vand.

Hæld dippen i en passende skål og drys med en smule chiliflager og sort sesam. Pynt med frisk brøndkarse og server med gode chips og evt agurkestave.

Rødbededip med græsk yoghurt

  • 400 g rødbede, kogt 
  • 120 g kikærter, kogte 
  • 50 ml olivenolie 
  • 1 tsk. spidskommen 
  • Saften af én lime 
  • Salt og peber 
  • 100 g græsk yoghurt 10 % 
  • Chiliflager til pynt 
  • Sort sesam til pynt 
  • Microspirer eller karse til pynt.


Skær rødbederne i grove tern. Kom dem i en foodprocessor sammen med kikærterne, olivenolie, spidskommen og limesaften. Blend til en glat dip. Smag til med salt og peber. Vend med yoghurten så det er næsten kombineret.

Hæld dippen i en passende skål. Drys med lidt chiliflager, sort sesam og spirer. Server som dip til gode chips.

Aubergine dip med hvidløg og cashewnødder

  • 2 stk. auberginer (i halve på langs) 
  • 6 spsk. god olivenolie 
  • ½ tsk. finthakket rød chili 
  • 2 fed hvidløg, knust 
  • 1 lille kvist finthakket rosmarin 
  • 100 g cashewnødder, ristet 
  • 6 gode spsk. græsk yoghurt, 10% 
  • Saften af en citron 
  • Salt og peber 
  • 1 spsk. ristede græskarkerner 
  • 2 spsk. ristede sesamfrø 
  • ½ tsk. fennikelfrø.


Tænd ovnen ved 170 grader. Pensl de halve auberginer med olien. Krydr med chili, hvidløg og rosmarin. Drys med salt og peber. Bag dem i ovnen indtil de har en flot gylden farve, ca. 30 min. Lad køle helt ned inden de blendes.

Kom aubergine, cashewnødder og yoghurt i en foodprocessor og blend det hele til en glat dip. Blend med citronsaften og smag til med salt og peber. Hæld dippen i en passende skål og drys med græskarkerner, sesamfrø, fennikelfrø og cashewnødder. Server med gode chips.

 

Nem og lækker grillmad til din fest

Nogle er mest til pølser, andre mere til bøffer. Og så er der dem, der gerne vil have lidt af det hele. Det kan være en udfordring at komme omkring alles ønsker – og også lige få marineret og på andre måder forberedt kødet.

Derfor har vi i Bilka gjort det en hel del nemmere for dig med forskellige færdige løsninger. Så kan du nemlig slappe af og koncentrere dig om det vigtigste, nemlig dine gæster.

Salater

Lækre færdige salater fra Bilkas Deli giver dig mere tid til dine gæster

Simpel tapenade

Lav en simpel tapernade af 200 g sorte oliven uden sten, 1 stort fed hvidløg, 3 spsk. god olivenolie, citronsaft, salt og peber efter smag.

Brød fra bageren

Du ka’ gøre festen endnu nemmere med salat fra Deli’en og brød fra Bageren.

Når du sender en flot invitation ud, glæder gæsterne sig endnu mere.

Vi har gjort det let for dig at invitere gæsterne. 

Du skal bare udfylde invitationen og sende den til alle dem, du gerne vil have med.  

Download invitationen.

Vin til grillfesten

Skal du have en vin til grillfesten? I videoen gennemgår vinsmager og anmelder Mikkel Nielsen to vine, der passer godt til de grillede bøffer og en, der passer godt til lyst kød og grøntsager. Er du interesseret i at vide mere om vin? Så kan du læse mere om vine i vores store vin univers.