Marengesdrøm med vanilie og frugt

(4 personer)

 

250 ml appelsinsaft
80 g sukker
Kornene fra en vaniljestang
1 æggehvide
Fintrevet skal af en citron
150 ml fløde, pisket til blødt skum
12 små kyskager eller 4 knuste fuglereder
4 kugler god vanilleis
100 g blåbær
1 bk physalis, halvdelen skåret halve
2 passionsfrugter, skåret i kvarte

Ekstra physalis til pynt

Kom appelsinsaften i en lille gryde sammen med sukker og vanilje. Reducer saften til en 1/3. Stil reduktionen på køl i nogle timer, så den tykner til en sirup. Pisk æggehviden ganske let og hæld den ud på en flad tallerken. Fordel revet citronskal ud på en flad tallerken. Kør kanterne af 4 høje glas rundt på tallerknen med æggehvider, så kun lige den yderste kant får et tyndt lag æggehvide. Kør derefter kanten af glassene rundt på tallerknen med revet citronskal, så de får en tynd kant med dekorativ citronskal. Fordel flødeskum, meringues, is og frugt i glassene efter egen fantasi. Top med appelsinsirup og hele physalis. Server med det samme.

 

Vin forslag til marengsdrøm

Vin på Muscat- druen.